”Sust voi tulla mitä vaan” – Räppäri Kube haluaa antaa tulevaisuudenuskoa nuorille

1.2.2023
SOScast
Kuva, jossa näkyy äänitysstudio. Kaksi ihmistä istuu pöydän ääressä mikkien edessä, yksi ruskeahiuksinen nainen silmälaseissa ja kukallisessa mekossa ja yksi mies lippalakki päässä ja vihreä huppari päällä.

Opinto-ohjaaja tokaisi räppäri Kubelle, että ”tuskin sust mitään tulee” – mutta tulipahan kuitenkin, räppäri ja musiikintuottaja. SOScastin vuoden ensimmäinen vieras kertoo SOS-Lapsikylän Kati Palsaselle, että hän haluaa luoda tulevaisuuden uskoa nuoriin.

Kube – eli Jussi Hauta-aho -hokee omille lapsille aivan päinvastaista viestiä:”Ei oo mitään väliä mitä sä teet, tulevaisuudessa siitä voi tulla sun juttus, jos sä uskot siihen. Se on ehkä sellainen, mitä mulle ei ihan liikaa koskaan sanottu, että susta voi tulla mitä vaan. Sitä yritän aina sanoo omille lapsille, että sust voi tulla mikää vaan sua alkaa tarpeeks kiinnostaa.”

Mutta Kube toteaa myös, että siihen tarvitaan työtä – ei se auta että kotona vaan odottaa ja ihmettelee.

Tässä toisessa jaksossa, jossa Kube on vieraana, hän antaa neuvoja sekä nuorille että vanhemmille. Nuorelle Kubelle hän antaisi neuvon oppia pitämään huolta omasta taloudestaan.

Vanhempia hän kannustaa luomaan hyvän ja luottamuksellisen suhteen lapsiinsa.

”Kaiken A ja O on se, että lapsi pystyy puhuu himassa vanhemmille ihan hölmöstäkin huolesta, mikä tuntuu ehkä ylitsepääsemättömältä sillä hetkellsä. Mut huomasin ite, että kun mun faija on sanonut teini-iässä, että mä oon sun faijas, sä voit sanoa mulle mitä vaan. Mä olin että ahaa, ihan oikeasti?”

Kunhan nuori tuntee, että vanhempi on hänen puolellaan on helpompi lähteä setvimään mahdollisia ongelmia, Kube toteaa.

Kuuntele myös ensimmäinen jakso, jossa Kube on vieraana!