Mitä Suomen lapsille kuuluu? -webinaari 1.3.2023

1.2.2023
Tapahtumat
Kuva, jossa vakavan näköinen tyttö vaaleanviolettissa hupparissa katsoo kameraan. Käsissään hänmellä on keltainen jalkapallo. Tausta on valkoinen

Tervetuloa Mitä Suomen lapsille kuuluu? -webinaariimme 1.3.2023 kuulemaan miten Unelmista totta –harrastustuki voi vaikuttaa lapsen ja koko perheen hyvinvointiin.

SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuen avulla on autettu lapsia ja nuoria jo yli miljoonalla eurolla. Perheiden avun tarve kasvaa jatkuvasti. Millainen viime vuosi oli apua tarvitseville lapsille?

Avoin webinaari keskiviikkona 1.3.2023 klo 15.00–15.30

Viime vuonna apua tarvitsevien lapsiperheiden hätää lisäsi nousevat kustannukset ruuan, sähkön ja harrastusten maksuissa. SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustukea sai viime vuonna 1890 pienituloisen perheen lasta ja nuorta. Koko harrastustukitoiminnan aikana autettuja lapsia on yli 3000.

Uuden mieleisen harrastuksen aloittamisella tai mahdollisuudella jatkaa omaa tärkeää harrastusta, voi olla ratkaiseva vaikutus lapsen hyvinvointiin ja se voi olla merkittävä käännekohta nuoren elämässä. Koulu voi ahdistaa, ruutuaika ja yksinäisyys voi lisääntyä. Parhaimmilla harrastus voi tuoda elämään iloa, kavereita ja vahvistaa lapsen itsetuntoa. Jokainen äiti tai isä haluaa tehdä kaikkensa, ettei lapsen tarvitse lopettaa omaa harrastustaan perheen haastavan tilanteen vuoksi. Perheiden avun tarve kasvaa jatkuvasti. Autamme tänäkin vuonna vielä useampaa lasta lahjoittajiemme tuella.

Unelmista totta -harrastustuen tukihakemusten tilastot ja jatkuvat kyselytutkimus huoltajille ja lapsille kertovat harrastusten kustannusten noususta, kasvavasta avun tarpeesta ja avun merkityksestä lapsille ja perheille.

  • Kuinka paljon harrastaminen maksaa?
  • Mitkä ovat tuetuimmat harrastukset?
  • Miksi perhe tarvitsee apua harrastuskustannuksiin?
  • Mistä lapset pitävät harrastuksessaan tai mistä eivät pidä?
  • Mitä myönteisiä vaikutuksia harrastuksella on lapsen elämään?
  • Mitä myönteisiä vaikutuksia avulla on perheen hyvinvointiin?

Lämpimästi tervetuloa webinaariimme kuulemaan muun muassa näistä asioista!
Voit ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella. Lähetämme osallistumislinkin sähköpostiisi.