”Mirjamin ansiosta osaamisemme ja varmuutemme vaativissa lastensuojelukysymyksissä on vahvistunut”

28.12.2022
Lastensuojelussa tapahtuu
Inarin kunnan logo

Minä suosittelen: Tiina Kanniainen, sosiaalityön johtaja, Inarin kunta
(2023 alusta Työikäisten ja perheiden palvelun palvelupäällikkö)

”Lapsen parhaaksi tehtyjä päätöksiä ratkotaan toisinaan oikeusistuimissa. On tärkeää, että päätöksenteko pohjautuu ensiluokkaiseen ymmärrykseen lastensuojelun lainsäädännöstä. Viitisen vuotta sitten halusimme erääseen tapaukseen tueksemme parasta asiantuntemusta ja lastensuojelun lakiosaamista. Edeltäjäni otti yhteyttä SOS-Lapsikylän lastensuojelun lakimiespalveluihin, sillä Mirjam Araneva oli tuttu nimenä kirjoittamiensa kirjojen kautta. Halusimme Mirjamin, sillä tiesimme, että hänellä on todella vahvaa substanssiosaamista – emmekä ole pettyneet!

Olemme tehneet yhdessä Mirjamin kanssa laaja-alaista yhteistyötä. Hän on ollut apuna monenlaisissa juridisissa tilanteissa esimerkiksi laatimalla tukenamme selvityksiä ja lausuntoja hallintotuomioistuimelle. Koska Mirjam on ollut mukana viimeiset viisi vuotta, hän tuntee Inarin kunnan tilanteen ja on perillä asioistamme. Tämä helpottaa ja nopeuttaa työntekoa. Kaiken tämän lisäksi Mirjam vastaa aina nopeasti kysymyksiimme.

Halusimme Mirjamin, sillä tiesimme, että hänellä on todella vahvaa substanssiosaamista – emmekä ole pettyneet!

– Tiina Kanniainen

Mirjamin apu ja asiantuntemus on tuonut meille varmuutta työskentelyymme. Olemme saaneet myös laaja-alaista lakitietämystä omille työntekijöillemme. Mirjam on huipputyyppi, johon me voimme luottaa. Syksyllä eräs työntekijämme oli ensimmäistä kertaa suullisessa käsittelyssä. Mirjam oli omalla ammattitaidollaan ja etukäteisvalmisteluillaan saanut hänen olonsa kuitenkin rennoksi ja varmaksi. 

Yhteistyömme ansiosta tiedämme yhä paremmin, miten meidän pitää työssämme toimia. Työtämme on tehostanut lisääntynyt tieto esimerkiksi hyvien kirjausten merkityksestä työssämme. Koska Mirjam on apunamme, tiedämme kuitenkin, että valmistautumisemme vaativiin tilanteisiin on juridisesti vakaalla pohjalla.

Mirjam on kävelevä lakitietokirja ja vastaukset tulevat kuin apteekin hyllyltä. Hän on innostunut työstään ja haasteista. Mirjamista näkee, että mitä vaikeampi ja haastavampi tapaus on käsillä, sitä enemmän hän on siitä täpinöissään.”