Neulojat tukevat lasten ja nuorten oikeutta unelmoida herkullisen Fazer x Novita Sukkalehden avulla

1.9.2022
Uutiset
naisen jalat, joissa kuviolliset sukat ja karkkeja vieressä

SOS-Lapsikylä saa olla mukana syksyn herkullisimmassa yhteistyössä, kun Novitan suositun Sukkalehden sivuilla herkutellaan Fazerin rakastettujen makeisbrändien kuoseissa. Jokaisesta myydystä lehdestä lahjoitetaan yksi euro SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuelle.

Fazerin ja Novitan herkullinen yhteistyö sai jatkoa maaliskuussa, kun Novita järjesti villasukkien suunnittelukilpailun, johon tuli lähes kuusisataa toinen toistaan upeampaa, Fazerin karkeista ja muista herkuista inspiroitunutta sukkamallia. Nyt nämä suomalaisten käsityöharrastajien parhaat taidonnäytteet ja huippusuunnittelijoiden makeimmat sukkaohjeet on koottu kahdeksi Fazer x Novita Sukkalehdeksi, joista ensimmäinen julkaistaan tänään torstaina 1. syyskuuta. Syksyllä ilmestyvässä lehdessä suunnittelijoita ovat inspiroineet Fazerin suosikkimakeiset ja nostalgiset karamellit, tammikuussa 2023 oman julkaisunsa saavat suklaat, lakritsit ja keksit.

”Lehteen tulevien sukkamallien valitseminen kilpailutöiden joukosta oli todella vaikeaa. Olisin halunnut julkaista niistä jokaisen!”, kertoo lehden päätoimittaja ja Novitan markkinointi- ja design-johtaja Linda Permanto.

Syksyn taatusti herkullisin käsityölehti sisältää peräti 48 toinen toistaan makeampaa sukkaohjetta, joista suosikkinsa löytää varmasti jokainen makeisten ystävä sekä salmiakkihiiri. Näyttävissä sukissa hehkuvat Novitan lankojen herkullisimmat karkkivärit, ja kirjoneuleen lisäksi ohjeissa on käytetty myös palmikoita, pitsiä ja kirjontaa. Kokoja löytyy niin aikuisille kuin lapsillekin.

Pitkä yhteistyö SOS-Lapsikylän kanssa

Kuten aiemmissa Novitan sukkalehdissä, tässäkin yhteistyössä mukana on myös hyväntekeväisyyskumppani. Jokainen neuloja varmasti ymmärtää rakkaan harrastuksen merkityksen. Siksi Fazer ja Novita haluavat olla mukana tukemassa jokaisen lapsen mahdollisuutta unelmoida. Yksi euro jokaisesta myydystä Fazer x Novita Sukkalehdestä lahjoitetaan SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuelle, jonka tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten eriarvoistumista ja syrjäytymistä mahdollistamalla harrastus jokaiselle kouluikäiselle.

”Fazer on tukenut SOS-Lapsikylän toimintaa jo 1960-luvun lopusta lähtien ja olemme iloisia, että tällä yhteistyöllä voimme jakaa iloa ja inspiraatiota käsityöharrastajille ja samalla autetaan nuoria löytämään oma harrastus” toteaa Fazerin makeisliiketoiminnan viestintäjohtaja Liisa Eerola.

naisten jalat jossa karhukuvioiset villasukat ja karhukarkkeja vieressä
Suosikkikarkit saavat uuden elämän sukkakuosissa. Kuva: Novita/Anna Wallendahr

”Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus harrastaa itselleen mieluisaa juttua, oli se sitten liikuntaa, musiikkia tai vaikka käsitöitä. Yhä useampi lapsi jää kuitenkin ilman omaa harrastusta perheen vähävaraisuuden vuoksi. SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki tuo helpotusta lapsen ja koko perheen hyvinvointiin. Harrastus tuo lapsen elämään lisää välittäviä ihmisiä ja uusia kavereita. Taitojen karttuminen parantaa itseluottamusta ja elämänhallinta vahvistuu”, kertoo SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen.

Ensimmäinen Fazer x Novita Sukkalehti on myynnissä 1.9.2022 alkaen kauppojen lehtipisteissä ja Novitan verkkokaupassa osoitteessa novitaknits.com

Lisätietoja:

Linda Permanto
Markkinointi- ja design-johtaja, Novita
linda.permanto@novita.fi
050 5646984

Liisa Eerola
Viestintäjohtaja, Fazer Makeiset
liisa.eerola@fazer.com

Annemi Usva-Vänttinen
Yritysyhteistyöpäällikkö, SOS-Lapsikylä
annemi.usva-vanttinen@sos-lapsikyla.fi

Fazer-konserni
Ruokaelämyksiin keskittyvänä yrityksenä Fazer mahdollistaa jokaiselle päivän parhaista hetkistä nauttimisen. Missiomme, Ruokaa, jolla on merkitys, rakentuu vankalle 130-vuotiaalle perinnöllemme, kuluttajalähtöisyydelle ja innovaatioille kehittäessämme tulevaisuuden vastuullisia ruokaratkaisuja. Omistautuneiden ammattilaistemme voimin keskitymme kuluttajatuotteisiin ja suoraan kuluttajaliiketoimintaamme Pohjoismaissa ja Baltiassa. Lisäksi myymme tuotteita noin 40 eri maahan. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä ohjeita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK:n Global Compactin periaatteisiin. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 1,1 miljardia euroa ja sillä oli noin 8 000 työntekijää.
Northern Magic. Made Real
https://fi.fazer.com

Novita
Finnish Yarns and Design Since 1928. Novita on Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja. Intohimomme on tuottaa laadukkaita neulelankoja sekä uniikkeja, tähän päivään suunniteltuja käsityömalleja perinteitä kunnioittaen.
Novita Oy on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja. Novitalla on kehrätty villasta lankaa jo 90 vuoden ajan. Novitalaisilla on käsissään langan koko tuotantoprosessi lampaanvillasta aina lankakerälle saakka. Kasvavalla ja kansainvälistyvällä Novitalla on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin kehräämö Kouvolassa, Korialla, jossa tehdään noin miljoona kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa.
www.novitaknits.com

Kuvat: Novita / Anna Wallendahr