Yritykset tukemassa SOS-Lapsikylän toimintaa

4.7.2022
Tarinoita Suomesta

Fazer mukana kasvattamassa lapsiperheiden hyvinvointia 

Fazer jatkaa yli 50 vuotta kestänyttä yhteistyötään SOS-Lapsikylän kanssa. Vuoden 2022 alusta lähtien tuen kohteena Suomessa ovat erityisesti Mummun ja vaarin tuvat, joissa yhdistyvät Fazerille tärkeät ruokaelämykset ja SOS-Lapsikylän yhteiskunnallinen työ. Eri sukupolvien väliset lämminhenkiset kohtaamiset yhteisen tekemisen ja hyvän ruuan äärellä tarjoavat mahdollisuuksia vertaistuelle ja vuorovaikutukselle. Tuvilla toimii vapaaehtoisina myös Fazerilta eläkkeelle jääneitä työntekijöitä. 

Yhteistyö mahdollistaa myös Mummun ja vaarin tupa -toiminnan laajentamisen uusille paikkakunnille. ”Korona on haastanut meitä kaikkia ja etenkin lapsiperheitä ja ikäihmisiä – pandemian jälkeen tarvitaan nimenomaan yhteisiä kohtaamispaikkoja, jotka lisäävät sosiaalisia suhteita ja osallisuutta ja siten hyvinvointia”, Mummun ja vaarin tupa -toiminnan projektipäällikkö Piritta Minkkinen tiivistää. 

Motonetin työntekijöistä nuorille Starttikavereita – työllistymisprojekti SOS-Lapsikylän kanssa jatkuu 

Ensimmäisen työpaikan löytäminen on nuorelle usein vaikeaa. Erityisen hankalaa se on, jos nuorella ei ole lähipiiriin tarjoama tukea ja työelämäverkostoa. Motonet jatkaa yhteistyötä SOS-Lapsikylän kanssa nuorten työllistymismahdollisuuksien lisäämiseksi. Harjoittelupaikkojen ja Tutustu ja tienaa -paikkojen lisäksi Motonetin työntekijät toimivat nuorten Starttikavereina auttaen esimerkiksi työnhaussa. 

Paulig jatkaa lasten ja nuorten tukemista 

”Toimimme vastuullisuustyössämme pitkäjänteisesti ja sen vuoksi on tärkeää, että jatkamme hyvää yhteistyötä SOS-Lapsikylän kanssa”, sanoo Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen.  

Apuu-chatin toiminnan lisäksi Paulig tukee nyt myös uuden Läksyapu-palvelun kehittämistä. 

Läksyapu auttaa erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien perheiden yläkouluikäisiä nuoria koulupolulla. Läksyavun tavoitteena on vähentää pandemian kasvattamaa koulupudokkaiden määrää Suomessa. 

Poika sateessa sateenvarjon alla

Nyt polkaistaan kesä käyntiin! 

Kesä tuo tulleessaan monen monta iloista tyttöä ja poikaa, sillä tiedossa on muun muassa vauhdin huumaa pihatiellä sekä multaisia pikku sormia. Iloa lapsille tarjoavat yhteistyökumppanimme Helkama sekä Kekkilä yhdessä Fiskarsin kanssa. Kumppaneidemme lapsikyliimme lahjoittamilla polkupyörillä ja kasvusäkeillä polkaistaan kesä kunnolla käyntiin ja päästään kokeilemaan myös istutushommia pihapiirissä. 

Kiitos kaikille yritystukijoillemme ja -kumppaneille! Yhdessä saamme paljon aikaan.