DNA:n ja SOS-Lapsikylän suosittu satusarja saa jatkoa

23.6.2022
Uutiset

SOS-Lapsikylä ja DNA julkaisevat kaksi uutta satua yhteiseen Satuillaan-satujen sarjaansa. Uusilla saduilla halutaan osoittaa huomiota sille, että tasainen arki ja turvallinen yhdessäolo omien läheisten aikuisten kanssa on lapselle hienointa juhlaa. Satuillaan-satusarja syntyi DNA:n ja SOS-Lapsikylän yhteistyössä vuonna 2019. Saduilla on jo kaikkiaan yhteensä puoli miljoonaa kuuntelukertaa, ja niitä kuunnellaan edelleen tuhansia kertoja joka kuukausi.

Uusia satuja voidaan lukea ja kuunnella, ne toimivat yhtä hyvin iltasatuna kuin automatkan viihteenä. Sisältönsä puolesta ne vaalivat lapsen kykyä ihmettelyyn ja luoviin ratkaisuihin. Sadut tarjoavat myös keskustelupohjan lapsen elämässä jännittävien tilanteiden käsittelyyn.

Satujen päähenkilönä seikkailevat edelleen kuusivuotias Nelli ja maaginen Vihreä Kettu, jotka törmäävät erilaisiin tilanteisiin ja keskustelevat havainnoistaan avoimesti.

Sadut ovat ajankohtaisia aina, ja erityisesti nyt kesällä, kun monien vapaa-aika lisääntyy ja kiireettömään yhdessäoloon on tavallista enemmän mahdollisuuksia.

”Yhteinen satuhetki tärkeän aikuisen kanssa viestii lapselle siitä, että aikuinen on häntä varten. On upeaa, jos lapsen ja aikuisen välille syntyy jaettua pohdintaa, iloa tai ihmettelyä. Yhtä tärkeää ja aivan riittävää on myös pysähtyä ja hiljentyä hetkeksi yhdessä vain nauttimaan satujen maailmasta”, toteaa SOS-Lapsikylän ehkäisevän digityön päällikkö Johanna Virtanen.

Ensimmäinen uusista saduista ”Nellin ja Vihreän Ketun kesä” on julkaistu tänään 23.6.2022. Seuraava satu, koulun aloittamisesta kertova ”Tavallisen päivän taika” julkaistaan 4.8.2022.

Lapsella on oikeus huolettomuuteen myös pelottavassa maailmassa

Molemmat uudet sadut tapahtuvat tavallisessa arjessa. Ensimmäisessä sadussa Nelli ja Vihreä Kettu viettävät lämmintä päivää uimarannalla. Seuraavassa sadussa Nelli aloittaa koulun. Paljon jännittävää ja erikoista tapahtuu, mutta vire on iloinen ja toimelias.

”Ympäröivässä maailmassa on nyt paljon pelottavaa, mikä näkyy esimerkiksi siten, että lasten ja nuorten ahdistuneiden yhteydenottojen määrä SOS-Lapsikylän Apuu-chatissa on kasvanut räjähdysmäisesti. Meillä aikuisilla on tärkeä tehtävä suojella lasten mahdollisuutta iloon ja turvallisuudentunteeseen. Näissä saduissa haluammekin tarjota huolettomia yhteisiä hetkiä”, painottaa DNA:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Vilhelmiina Wahlbeck.

Uudet sadut on kirjoittanut lastenkirjailija Nora Surojegin. Hän vastasi myös aiempien Satuillaan-satujen modernisoiduista versioista.

Uusimman ja aiempien satujen ääni- ja tekstiversiot löytyvät kootusti DNA:n sivuilta: www.dna.fi/satuillaan

DNA on toiminut SOS-Lapsikylän tärkeänä yhteistyökumppanina vuodesta 2011. Yhteistyö keskittyy tänä vuonna Apuu-chatin tukemiseen. Apuu-chat on tarkoitettu kaikille 7–15-vuotiaille lapsille, jotka tuntevat olonsa uhatuksi tai turvattomaksi. Chat on auki klo 9–22 joka päivä ja paikalla on aina lastensuojelun ammattilainen.

Lisätietoja:

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Vilhelmiina Wahlbeck, DNA Oyj, puh. 044 040 1671, vilhelmiina.wahlbeck@dna.fi

Ehkäisevän digityön päällikkö Johanna Virtanen, SOS-Lapsikylä ry, puh 050 533 9255, johanna.virtanen@soslapsikyla.fi DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

SOS-Lapsikylässä tavoitteenamme on auttaa yhä useampaa lasta ja nuorta kasvamaan mahdollisuuksiensa mittoihin. Olemme lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palveluntuottaja sekä kuntien ja maakuntien kehittämiskumppani lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja olemme osa 130 maassa toimivaa kansainvälistä SOS Children’s Villages -järjestöä. www.sos-lapsikyla.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.