Ary haaveili, että voisi olla vain yksi niistä tytöistä, jotka käyvät koulua koululaukku olkapäillään

16.6.2022
Tarinoita maailmalta

Ary * halusi olla ihan niin kuin muutkin tytöt Hän halusi kulkea kouluun koululaukku olkapäällään luokkatovereidensa kanssa. Se unelma toteutui vasta kun hän tuli SOS-lapsikylään.

lapsi koululuokassa tekemässä vihkoon merkintöjä

SOS-lapsikylän talot, joista yhdessä Ary asuu, ovat lämpimiä ja vieraanvaraisia. Kun hän saapui lapsikylään, hän sai vihdoin takaisin sen turvallisuudentunteen, jonka hän oli menettänyt molempien biologisten vanhempiensa kuoleman jälkeen. Ennen SOS-lapsikylään tuloaan hän asui vähävaraisen tätinsä luona jonkin matkan päässä pääkaupungista. Ary ei voinut käydä koulua monen syyn takia. Hänen tädillään ei ollut siihen varaa ja lähistöllä ei ollut myöskään koulua hänen ikäisilleen.

– Halusin mennä kouluun. Mutta siellä, missä asuin, asui vain ihmisiä, jotka eivät osanneet lukea tai kirjoittaa. He viettivät suurimman osan ajastaan ​​tappelemalla ja tuhlaamalla rahaa. Tädilläni ei ollut varaa lähettää minua kouluun. Unelmani oli olla jonakin päivänä kuin ne tytöt, jotka näin kantavan laukkua ja kirjat hartioillaan – matkalla kouluun.

Kun Ary tuli SOS-lapsikylään, hän oli iloinen ja yllättynyt saadessaan koulutarvikkeet ja univormut. Hän ilmoittautui paikalliseen alakouluun lähellä lapsikylää. Hän oli hieman vanhempi kuin muut luokan lapset, koska hän oli muita jäljessä. Mutta nyt hän on jo ottanut muut kiinni. Ary oppi nopeasti ja tottui nopeasti koulun aikatauluun, uusien ystävien saamiseen ja kommunikointiin aikuisten kanssa. Hän oli myös hyvä oppilas, hänen ensimmäinen kouluvuotensa meni erittäin hyvin ja tulokset olivat selvästi keskimääräistä parempia. Mutta koska koulut suljettiin Kambodžassa pandemian aikana, hänen on silti käytävä vuosiluokka uudestaan.

Nykyään Ary on yksi tytöistä, joilla on koululaukku olkapäällään ja monia luokkatovereita.
kaksi lasta pelaa jalkapalloa
SOS-lapsikylässä on paljon tilaa myös urheiluun ja leikkiin!

– Olen iloinen saadessani asua täällä. Minulla on kiva koti ja tykkään koko lapsikylästä. Voin käydä koulua ja minulla on paljon ystäviä koulussa ja täällä lapsikylässä. Saan nyt tarpeeksi ruokaa, vaatteita ja koulukirjojakin. Lapsikylä-äitini huolehtii minusta yhtä hyvin kuin oma biologinen äitini olisi tehnyt. Lapsikylä-äitini rakastaa minua ja minä rakastan häntä. Tunnen oloni turvalliseksi täällä.

* Nimi on muutettu tietosuojasyistä.

Teksti ja kuva: Pearl Sandhu