SOS-Lapsikylä palkitsi rohkeasti lapsen puolesta toimineita

31.5.2022
Uutiset

SOS-Lapsikylä ry on myöntänyt kymmenettä kertaa ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitaleja rohkeasta toiminnasta lasten puolesta. Tällä kertaa mitalit myönnettiin Lastensuojelun Keskusliiton entiselle toiminnanjohtajalle Hanna Heinoselle, sosiaalioikeuden professori, emeritus Pentti Arajärvelle sekä SOS-Lapsikylässä pitkän uran etenkin nuorten parissa tehneelle Eija Leinoselle.

SOS-Lapsikylä ry:n puheenjohtaja Pekka Koskinen, Eija Leinonen, Hanna Heinonen ja SOS-Lapsikylän sidosryhmäjohtaja Tuomo Valve. Kuva: Päivi Häikiö.

Hanna Heinonen on toiminut ansiokkaasti Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtajana useiden vuosien ajan. Hän on pitkänlinjan lastensuojeluosaaja ja erittäin arvostettu alalla. Syksyllä 2021 valtionneuvosto Heinonen nimitettiin Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) johtajaksi. Heinonen on toiminut uransa alussa vuosia ihan perustyössä lastensuojelun sosiaalityöntekijänä, joten hän tietää ihan käytännössä, mitä lasten suojeleminen vaatii ja millaista kaltoinkohdellun lapsen elämä on.

Sosiaalioikeuden professori, emeritus, Pentti Arajärvi on toiminut pitkään ja ansiokkaasti lasten puolesta suomalaisessa yhteiskunnassa. Arajärvi on vaikuttanut työuransa aikana lasten, nuorten ja perheiden asemaan ja lainsäädäntöön toimiessaan mm. virkamiehenä opetusministeriössä ja eduskunnassa sekä professorina Itä-Suomen ja Helsingin yliopistoissa.

Pentti Arajärvi on siviilityönsä ohessa tehnyt toisen elämäntyön useiden kansalaisjärjestöjen luottamustehtävissä. Hän tunnetaan näissä tehtävissä erityisesti lasten oikeuksien puolustajana. Tätä missiota hän on ansiokkaasti toteuttanut toimiessaan mm. Lastensuojelun Keskusliiton puheenjohtajana vuosina 2006–2021.

SOS-Lapsikylässä vuosikymmenten ajan ohjaajana työskennellyt Eija Leinonen on työvuosiensa aikana edistänyt merkittävällä tavalla järjestön tarkoitusta ja toiminnallaan mahdollistanut todella monen lapsen ja nuoren paremman elämän työskennellessään SOS-Lapsikylän nuorisokodissa ja Tapiolan lapsikylässä. Eija Leinosella on hienolla ja sitoutuneella tavalla työskennellyt kaikkien lasten ja nuorten puolesta, joita hän on työvuosiensa aikana kohdannut.

***

ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitali myönnetään vuosittain enintään kolmelle yksityishenkilölle tai yhteisölle, jotka ovat edistäneet SOS-Lapsikylä ry:n tarkoitusta tai rohkealla toiminnalla mahdollistaneet lasten paremman elämän.