Etsimme vapaaehtoisia auttamaan Ukrainasta Suomeen muuttaneita lapsia ja perheitä

5.5.2022
Uutiset

SOS-Lapsikylä haluaa auttaa Ukrainasta Suomeen muuttaneita lapsia ja perheitä. Etsimme nyt vapaaehtoisia, jotka haluavat olla mukana toiminnassa pääkaupunkiseudulla erityisesti Espoossa ja Helsingissä. Vapaaehtoiset toimivat perheille apuna arkisissa asioissa, kuten lähiympäristöön ja palveluihin tutustumisessa.

Tämä vapaaehtoistehtävä sopii sinulle, joka haluaisit kohdata ja auttaa perheitä. SOS-Lapsikylä kouluttaa vapaaehtoiset tehtävään ja tukee siinä toiminnan aikana. Vapaaehtoisella on hyvä olla valmius osallistua toimintaan viikoittain. Emme edellytä erityistä kielitaitoa mutta ukrainan tai venäjän kielen taidosta voi olla etua tehtävässä. Tehtävä on tarkoitettu täysi-ikäisille. Vapaaehtoisten avulla voimme auttaa yhä useampaa lasta ja perhettä.

Uusien vapaaehtoisten koulutus toteutetaan Helsingin Vallilassa tiistaina 24.5 klo.17–20. Koulutukseen osallistuvat tutustuvat tätä ennen verkkomateriaalin, jonka opiskeluun on hyvä varata aikaa pari tuntia. SOS-lapsikylä pyytää vapaaehtoiselta suostumuksen rikostaustan selvittämiseksi lain 148/2014 mukaisesti.

Kerromme mielellämme tehtävästä lisää. Voit ottaa yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta tai olemalla yhteydessä Tuula Ylänteeseen: tuula.ylanne@sos-lapsikyla.fi.