Motonetin työntekijöistä nuorille Starttikavereita – työllistymisprojekti SOS-Lapsikylän kanssa jatkuu

26.1.2022
Uutiset

Ensimmäisen työpaikan löytäminen on nuorelle usein vaikeaa. Erityisen hankalaa se on, jos nuorella ei ole lähipiiriin tarjoama tukea ja työelämäverkostoa. Motonet jatkaa yhteistyötä SOS-Lapsikylän kanssa nuorten työllistymismahdollisuuksien lisäämiseksi. Harjoittelupaikkojen ja Tutustu ja tienaa -paikkojen lisäksi Motonetin työntekijät toimivat nuorten Starttikavereina auttaen esimerkiksi työnhaussa.

Motonet on jo toista vuotta SOS-Lapsikylän tukena avaamassa SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä oleville nuorille konkreettisesti ovia työelämään. Yhtiö kannustaa muitakin yrityksiä tarjoamaan nuorille mahdollisuuksia tutustua työelämään.

– Yhteiskunnan kannalta on tärkeää, että nuoremme saadaan sitoutettua työuralle. Jokainen meistä muistaa varmaan ensimmäisen työkokemuksensa, joka toivottavasti antoi itseluottamusta ja opetti tärkeitä työyhteisötaitoja, sanoo Motonetin emoyhtiö Broman Groupin henkilöstöjohtaja Mira Prinz.

Motonet ja SOS-Lapsikylä tekevät konkreettista yhteistyötä, johon kuuluu useampia erilaisia keinoja parantaa SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä olevien nuorten työllistymistä. 

– Työkokemuksen lisäksi osalta nuorista saattaa puuttua lähipiirin tarjoama työelämäverkosto, jonka kautta ensimmäinen työpaikka usein löytyy. Pahimmillaan nuorta uhkaa jääminen työelämän ulkopuolelle tai ammattiin valmistumisen viivästyminen. Olemme ylpeitä voidessamme jatkaa näiden nuorten tukemista yhdessä Motonetin kanssa, kertoo SOS-Lapsikylän kehittämissuunnittelija Kaarina Ronkainen.

Motonet tarjoaa SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä oleville nuorille opiskeluihin liittyviä harjoittelupaikkoja ja Tutustu ja tienaa -paikkoja. Motonetin työntekijät puolestaan voivat toimia työajallaan nuorten Starttikavereina auttaen työnhaussa esimerkiksi harjoittelemalla haastattelutilannetta tai auttamalla nuorta tunnistamaan vahvuuksiaan. 

Lisäksi Motonet lahjoittaa yhdessä asiakkaidensa kanssa SOS-Lapsikylälle 30 000 euroa. Tuki ohjataan nuorten työelämävalmiuksia vahvistavaan SOS-Lapsikylän H’uraa-valmennukseen.

Motonetin ja SOS-Lapsikylän koko Suomen kattava yhteistyö tiivistetysti

  • 20 SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä olevaa nuorta saa Motonetin työntekijästä koulutetun Starttikaverin tueksi työnhakuun
  • 10–20 opiskeluihin liittyvää harjoittelupaikkaa Motoneteissa eri puolilla Suomea SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä oleville nuorille
  • 10–20 Tutustu ja tienaa -paikkaa Motoneteissa eri puolilla Suomea SOS-Lapsikylän toiminnan piirissä oleville nuorille
  • Taloudellinen tuki nuorten työelämävalmiuksia vahvistavaan SOS-Lapsikylän H’uraa-valmennukseen

Lisätietoja yhteistyöstä Startti työelämään -sivulla.