Haluatko auttaa harrastamisen esteiden poistamisessa?

23.11.2021
Uutiset
neljä nauravaa lasta rivissä pitelevät mitaleja

SOS-Lapsikylässä kokeillaan uutta harrastusetsivä-toimintaa, jossa autamme yhdessä vapaaehtoisten kanssa lasta ja perhettä harrastuksen esteiden poistamisessa.

Unelmista totta -toiminnassa perheen on mahdollista saada taloudellista tukea 7–17-vuotiaan lapsen harrastamiseen, mutta perheet saattavat tarvita myös muuta apua harrastamisen alkuvaiheessa. Pilottikokeilu on meneillään Espoossa syyskaudella 2021.

Vapaaehtoisen tehtävänä on auttaa lasta pääsemään harrastuksen pariin. Perhe saattaa tarvita apua lapselle mieluisan harrastuksen miettimisessä, harrastuspaikan etsimisessä, ilmoittautumisessa tai reitin harjoittelemisessa harrastukseen. Yhdessä perheen kanssa sovitaan, missä asioissa vapaaehtoisen apua tarvitaan.

Apu on tarkoitettu harrastamisen alkuvaiheeseen ja vapaaehtoisen apua tarvitaan noin 1–3 kuukauden ajan. Tarjoamme vapaaehtoisille perehdytyksen ja tuen tehtävässä. 

Pyydämme kaikilta vapaaehtoisilta, jotka ovat lasten kanssa tekemisissä, suostumusta vapaaehtoisten rikostaustan selvittämiseksi lain 148/2014 mukaisesti.

Mahdollistamme harrastamisen

SOS-Lapsikylä myöntää Unelmista totta -harrastustukea 7–17-vuotiaan lapsen harrastukseen, mikäli harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen haastavan taloudellisen tilanteen vuoksi. Tukea voidaan myöntää ohjatun ja säännöllisen harrastuksen osallistumismaksuihin.

Unelmista totta -harrastustuen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten vapaa-ajan eriarvoistumista ja syrjäytymistä mahdollistamalla jokaiselle kouluikäiselle yksi mieluinen harrastus.

Hanke edistää lasten tasavertaisia osallistumismahdollisuuksia ja oikeutta turvalliseen lapsuuteen ja nuoruuteen.

Haluaisitko sinä olla harrastusetsivä? 

Ota yhteyttä:

Kehittämissuunnittelija Tuula Ylänne
044 299 4107
tuula.ylanne@sos-lapsikyla.fi