Fazerin ja SOS-Lapsikylän yhteistyö apua tarvitsevien lapsiperheiden arjen tukemisessa jatkuu

19.11.2021
Uutiset
Vanhempi nainen ja tyttö, jolla eläinmaski päässä, lukevat yhdessä kirjaa

Fazerin ja SOS-Lapsikylän pitkäaikainen yhteistyö saa jatkoa, kun osapuolet allekirjoittivat Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi kolmivuotisen jatkosopimuksen yhteistyölleen. Fazer aloittaa vuoden 2022 alussa SOS-Lapsikylän Mummun ja vaarin tupa -toiminnan pääyhteistyökumppanina. Tämän varhaisen tuen toiminnan tavoitteena on yhdistää lapsiperheet ja ikääntyneet saman ruokapöydän ääreen.

Fazer jatkaa yli 50 vuotta kestänyttä yhteistyötään SOS-Lapsikylän kanssa Suomessa ja Venäjällä. Nyt alkavan uuden sopimuskauden kohteena Suomessa ovat Mummun ja vaarin tuvat, joissa yhdistyvät Fazerille tärkeät ruokaelämykset ja SOS-Lapsikylän yhteiskunnallinen työ. Tuvilla toimii vapaaehtoisina myös Fazerilta eläkkeelle jääneitä työntekijöitä.

Aikaisemmilla sopimuskausilla taloudellista tukea on kohdistettu mm. SOS-Lapsikylän perhekuntoutuksen kehittämiseen sekä lapsikylien rakentamiseen Tampereen Vuorekseen, Espoon Niittykumpuun ja Vantaan Kivistöön. Venäjällä tuki kohdistuu Pietarin SOS-lapsikylän toimintaan.  

”Yksi Fazerin arvoista on aidot suhteet. Olemme osa yhteisöä, joka työskentelee yhteisen päämäärän eteen ja vastuullisuustyömme on tästä hyvä esimerkki. Ruuan valmistaminen ja syöminen yhdessä ovat keskeisiä tekijöitä ruuan hyvinvointivaikutuksissa ja tämän yhteistyön kautta pääsemme konkreettisesti vaikuttamaan lähiympäristömme hyvinvointiin”, kertoo Fazerin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Joséphine Mickwitz.

”Fazerilla on erityinen paikka SOS-Lapsikylän väen sydämissä. Olemme onnellisia siitä, että saamme Fazerin tuella laajentaa ennaltaehkäiseviä palveluitamme heikoimmassa asemassa olevien lasten ja perheiden hyväksi. Ruoka on yksi lasten ja nuorten hyvinvoinnin peruspilareista, ja perheen yhteisillä ruokailuhetkillä on kauaskantoinen vaikutus lasten elämään. SOS-Lapsikylän työssä ruuan merkitys hoivan välineenä on suuri. Mummun ja vaarin tuvilla eri sukupolvien väliset lämminhenkiset kohtaamiset yhteisen tekemisen ja hyvän ruuan äärellä tarjoavat mahdollisuuksia vertaistuelle ja vuorovaikutukselle”, iloitsee SOS-Lapsikylän viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen.

Mummun ja vaarin tuvilla sukupolvet toistensa tukena

Mummun ja vaarin tupa on vapaaehtoisuuteen ja hyvään mieleen perustuva viikoittainen yhdessäolohetki. Tuvalla valmistetaan yhdessä syötävää, minkä lisäksi aikaa vietetään leikkien ja erilaisten touhujen parissa lasten ja perheiden kanssa.

Mummun ja vaarin tupa -toiminta on tarkoitettu erityisesti lähiöissä asuville arjen apua tarvitseville lapsiperheille, joiden tukiverkot ovat heikot. Toimintaa on tällä hetkellä Espoossa, Vantaalla, Kaarinassa ja Kuopiossa ja sitä on tarkoitus laajentaa valtakunnalliseksi.

Toiminta mahdollistaa eri ikäisten ihmisten kohtaamisen yhteisen aterian äärellä, kun tuvalla valmistetaan yhdessä ruokaa ja se syödään saman pöydän ääressä. Vapaaehtoisten varaisovanhempien rooli on merkittävä, sillä kaikilla perheillä ei ole isovanhempia arjen tukiverkostona tai nämä asuvat kaukana. Vanhemmille tupa tarjoaa hengähdyshetken arjesta.

Varamummuna toimiva Helena Hietapakka aloitti vapaaehtoistyön SOS-Lapsikylän Mummun ja vaarin tuvalla Vantaalla jäätyään eläkkeelle Fazerilta. ”Mummun ja Vaarin tuvalla vanhemmat pääsevät yhtenä päivänä viikossa valmiiseen pöytään, tapaamaan toisiaan ja meitä mummuja ja vaareja. Olemme käyneet hyvinkin syvällisiä keskusteluja. Minulla on aina syli vapaana lapsille. Haluan olla läsnä ja kuunnella sekä lapsia että vanhempia. Tapaamiset ovat ihania hetkiä minullekin”, Helena kertoo.

Lisätietoja:

Lisätietoja:

Annemi Usva-Vänttinen
yritysyhteistyöpäällikkö, SOS-Lapsikylä
p. 040 046 5020
annemi.usva-vanttinen@sos-lapsikyla.fi

Liisa Eerola
viestintäjohtaja, Fazer
p. 044 710 8860

Annemi Usva-Vänttinen,

https://www.fazergroup.com/fi/hyvinvointi/vastuullisuus–luottamus/sos-childrens-villages/

Mummun ja vaarin tupa

Fazer-konserni

Ruokaelämyksiin keskittyvänä yrityksenä Fazer mahdollistaa jokaiselle päivän parhaista hetkistä nauttimisen. Kun Karl Fazer avasi ensimmäisen konditoriansa Helsingin Kluuvikadulle vuonna 1891, hänen missionsa oli tehdä ruokaa, jolla on merkitys: tuottaa ilon hetkiä ihmisille ympärillään. Toteuttaakseen visionsa Kohti täydellisiä päiviä Fazer luo uusia makuja, perinteitä ja ruokaelämyksiä. Luottamalla vankkaan perintöönsä, kuluttajalähtöisyyteen ja innovaatioihin, Fazer kehittää tulevaisuuden vastuullisia ruokaratkaisuja. Haluamme ihmisten kokevan pohjoisen taian. Keskitymme kuluttajatuotteisiin. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 1,1 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 8 500 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin.

Northern Magic. Made Real.