HeiaHeia ja SOS-Lapsikylä haastavat työyhteisöt liikkumaan ja auttamaan vähävaraisten perheiden lapsia

12.11.2021
Uutiset
Neljä ihmistä urheiluvaatteissa kukkulalla

Suomalainen ohjelmistoyritys HeiaHeia ja lastensuojelujärjestö SOS-Lapsikylä ovat kehittäneet yhdessä uuden, innostavan Unelmista totta -hyväntekeväisyyshaasteen. Työyhteisöjä haastetaan mukaan liikkumaan ja samalla antamaan vähävaraisten perheiden lapsille mahdollisuus harrastamiseen. 

Unelmista totta -haaste on yrityksille uudenlainen tapa tehdä hyvää ja samalla innostaa omaa henkilöstöään liikkumaan. Työyhteisö lähtee kampanjassa kerryttämään mahdollisimman paljon liikuttuja tunteja ja voi halutessaan asettaa myös tavoitteen tuntimäärälle.

Liikutuilla minuuteilla ja tunneilla kerrytetään tavoitetta sekä yrityksen lahjoituspottia SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustukeen yrityksen asettaman tavoitteen mukaan. Kestoltaan haaste on kaksi kuukautta ja minimisumma lahjoitukselle 1000 euroa. 

HeiaHeian sovelluksessa on yli 600 lajia ja liikkumismuotoa, aina luonto- ja hyötyliikunnasta vaativampiin lajeihin. Unelmista totta -haasteessa vauhdilla ja teholla ei ole väliä, vaan jokainen liikuttu minuutti on yhtä arvokas. Jokainen voi siis osallistua lähtötasosta, ajasta ja paikasta riippumatta.

Kannustamalla parempaan tulokseen

Tavoitteen saavuttamisessa onnistutaan yhteistyöllä ja yhteen hiileen puhaltamalla. Työpaikan omassa HeiaHeia-yhteisössä työntekijät pääsevät jakamaan suorituksiaan ja kannustamaan toinen toisiaan. Yhteinen tavoite onkin mitä loistavin tapa tukea työntekijöiden yhteisöllisyyttä ja me-henkeä. Onnistumiseen saa myös apua: hyvinvointihaasteen aikana työyhteisö saa viikoittaisia infoviestejä, tsemppausta ja vinkkejä mm. SOS-Lapsikylän urheilijakummeilta sekä HeiaHeian asiantuntijoilta. 

Hyväntekeväisyys on mainio tapa sitouttaa työyhteisö mukaan ja motivoida kaikkia liikunnan lisäämiseen arjessa. Hyvän tekeminen aktivoi aivoissa samoja mielihyvärakenteita kuin suklaa ja sosiaalinen kanssakäyminen – ja lisää tutkitusti myös onnellisuuden kokemusta arjessa. Mukaan hyväntekeväisyyshaasteeseen lähtevätkin helpommin myös ne, jotka eivät välttämättä syty perinteisistä liikuntahaasteista ja kilpailuasetelmista.

Kuva tietokoneesta ja kännykästä jossa auki HeiaHeia-sovellus
Sovelluksessa työyhteisön jäsenet voivat kannustaa toisiaan.

Vastuullisia tekoja lasten hyväksi

Unelmista totta -haaste syntyi yhteiskunnallisesta tarpeesta. Liikkumattomuus haastaa merkittävällä tavalla työikäisten hyvinvointia. Yhä useampi lapsi jää harrastustoiminnan ulkopuolelle perheen vähävaraisuuden takia. Yhteistyön tarkoituksena on tarjota työpaikoille innostava keino liikuttaa omaa henkilöstöään ja mahdollisuus tehdä yrityksenä konkreettinen vastuullisuusteko vähentämällä lasten ja nuorten vapaa-ajan vieton eriarvoistumista ja syrjäytymistä Suomessa. 

HeiaHeian kehityspäällikkö Jesse Kaarna on uudesta yhteistyöstä innoissaan: “Unelmista totta -haaste on loistava tapa lisätä työyhteisön hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä yksilö- että työpaikkatasolla ja samalla aidosti vaikuttaa myös suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvointiin.”

Myös SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen näkee yhteistyössä mielenkiintoisia mahdollisuuksia: “Uskon, että mahdollisuus tarjota harrastus sitä vailla olevalle lapselle kannustaa työntekijöitä liikkumaan entistä enemmän. Unelmista totta-haastekampanja auttaa myös meitä tarjoamaan uudenlaista lisäarvoa SOS-Lapsikylän yrityskumppaneille.“

Sopisiko Unelmista totta -hyväntekeväisyyshaaste teidän työyhteisöllenne?

Lisätietoja antavat:

HeiaHeia
Jesse Kaarna
kehityspäällikkö
040 701 2374
jesse.kaarna@heiaheia.com

SOS-Lapsikylä
Annemi Usva-Vänttinen
yritysyhteistyöpäällikkö
0400 465 020
annemi.usva-vanttinen@sos-lapsikyla.fi

Ylempi kuva: Colourbox