Vertaismentorit valmiina vastaamaan kysymyksiin

13.10.2021
Uutiset

Haluatko tietää lisää vertaismentoroinnista ja tutustua järjestöihin, jotka ovat toiminnassa mukana? Keskiviikkona 27 lokakuuta voit tutustua Ylitse MentorAppiin ja sen tarjoamaan tukeen kello 12–17 sovelluksen Discord-kanavalla.

Ylitse on helppokäyttöinen ja maksuton matalan kynnyksen vertaistukipalvelu kaikille, jotka tarvitsevat keskusteluapua elämän solmukohdissa. Tukea tarjoavat vertaismentorit, jotka ovat kokeneet jonkin raskaan elämänvaiheen kuten huostaanoton, päihdeperheessä kasvamisen, mielenterveysongelmia tai yksinäisyyttä.

Ylitse MentorAppiin voi tulla tutustumaan keskiviikkona 27 lokakuuta kello 12–17 kysymään vertaismentoroinnista. Samalla saat tietää SOS-Lapsikylän rakentaman sovelluksen monista eri kohderyhmistä.

Järjestöistä mukana ovat Meijän Mieli, Finfami, Auta Lasta, Jaksaa Jaksaa ja A-klinikkasäätiö (Lasinen Lapsuus.

Vertaismentorit auttavat aina jokaisen henkilökohtaisessa tilanteessa luottamuksellisesti. Sopivan mentorin voi valita ongelman perusteella ja saada apua ajasta ja paikasta riippumatta. Vastaamassa ovat ihmiset, jotka ovat olleet samassa tilanteessa ja tietävät mistä on kyse.

Sovelluksen kautta on mahdollista kysyä neuvoa ja apua myös sosiaalialan ammattilaisilta.

Aina ei tarvitse olla edes kysyttävää. Vertaismentori voi olla juttukaveri, opastaja, ymmärtävä kuuntelija tai sparraaja elämän erilaisissa tilanteissa.

”Sovellus on avoin kaikille”

Sovellusta voi käyttää nimettömästi ja luottamuksellisesti, ja palvelun käyttö on maksutonta.

“Monilla on käsitys SOS-Lapsikylästä, että autamme vain lapsia. Haluamme rikkoa tällaisen leiman. Tämä applikaatio on kaikille ihmisille”, sanoo Eppu Saarela, SOS-Lapsikylän asiantuntija ja Ylitse MentorApp -sovelluksen kehittäjä.

Alun perin idea Ylitse MentorApp -sovelluksesta on syntynyt sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten Ylitse-hankkeen työpajoissa. Ylitse-nimitys tulee siitä, että päästään jonkin vaikean asian yli yhdessä.

Käyttäjiä on rekisteröitynyt jo yli 2 000.

Viisi järjestöä mukana kanavalla

Päivän aikana Discord-kanavalla kysymyksiin ovat vastaamassa päivän aikana viisi järjestöä ja heidän työntekijöitään:

Klo 12–13  Meijän Mieli
Klo 13–14  Finfami
Klo 14–15 Auta Lasta
Klo 15–16 Nuorten mielenterveysseura Yeesi
Klo 16–17 A-klinikkasäätiö (Lasinen Lapsuus)

Mentorappin Discordkanava löytyy osoitteesta: https://discord.gg/kCxnwUjEem

Lue lisää sovelluksesta:

Ylitse MentorApp