Kaveritaidot-kampanjalla taklataan lasten yksinäisyyttä – Dr. Oetker ja SOS-Lapsikylä uudessa yhteistyössä

16.9.2021
Uutiset

Kaveritaidot ovat sosiaalisia taitoja, joita täytyy harjoitella pienestä pitäen. Nyt näitä tärkeitä taitoja eka- ja tokaluokkalaisille opettaa Dr. Oetkerin Paula-vanukkaat yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa. Kaveritaidot-kampanjalle on tarvetta, se on huomattu SOS-Lapsikylän Apuu-chatissa, jossa kaverisuhteet ja kiusaaminen ovat yleisiä huolenaiheita lasten elämässä.

Kaveritaitoja voi oppia. Siinä missä yksi lapsi on luontaisesti parempi kaveritaidoissa, toinen kaipaa aikuisen tukea ja apua taitojen kartuttamisessa. Aikuinen voi tukea lasta näiden taitojen oppimisessa ja myös näyttää omaa esimerkkiään siitä, kuinka toisia kohdellaan.

Dr. Oetkerin Paula-lehmän ja SOS-Lapsikylän yhteistyökampanja Kaveritaidot auttaa lapsia oppimaan näitä taitoja, ja antaa hyödyllisiä vinkkejä vanhemmille ja opettajille taitojen opettamiseen. Kaveritaidot.fi -sivustolta löytyy hauska testi, jossa lapsi voi testata ketä Paulan kaveria hän muistuttaa.

Opettajille sivustolta löytyy materiaalipankki, jossa on rutkasti tehtäviä, joiden avulla kaveritaitoja voi harjoitella pienimpien oppilaiden kanssa.

Opettajille materiaalipankki

– Hienoa, että Dr. Oetker ja Paula ovat tarttuneet tähän ajankohtaiseen aiheeseen. Kampanja on erinomainen esimerkki kumppanuudesta, jossa molemmat osapuolet antavat oman vankan asiantuntemuksensa yhteisen projektin hyväksi, iloitsee SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen.

Hän toivoo, että opettajat ja oppilaat ottavat innolla kannustavan Kaveritaidot-materiaalin osaksi koulupäivän arkea.

Kampanja tulee näkymään sosiaalisessa mediassa, radiossa ja lehdistössä.

Kaverihuolet puhuttavat Apuu-chatissa

Kaveritaitojen harjoittelua todellakin tarvitaan. Vuoden 2020 toukokuussa, koronan iskettyä Suomeen, SOS-Lapsikylä perusti Apuu-chatin, jotta kukaan lapsi ei jäisi yksin huoliensa ja pelkojensa kanssa.

Chatin ensimmäisen toimintavuoden aikana yhteydenottoja tuli yli 20 000. Joka kuudes näistä koski kaverisuhteita ja joka kahdeksas koulukiusaamista. Lapsia mietityttävät etenkin erilaiset ristiriidat, muutokset sekä kaverisuhteiden vähäisyys tai puute.

Chattiin voivat kaikki 7–15-vuotiaat tulla juttelemaan mieltään askarruttavista asioista joka päivä klo 9–22. Lasten yhteydenottoihin ovat vastaamassa SOS-Lapsikylän lastensuojelun ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoistyöntekijät.

Kampanjan nettisivut: Kaveritaidot.fi

Lisätietoja:

Annemi Usva-Vänttinen
yritysyhteistyöpäällikkö
p. 040 046 5020
annemi.usva-vanttinen@sos-lapsikyla.fi