Etsimme jatkuvasti uusia sijaisvanhempia – syksyn 2021 valmennukset alkavat ympäri Suomen!

8.9.2021
Tapahtumat
Vanhemmat opettavat pientä tyttöä ajamaan polkupyörällä.

SOS-Lapsikylä valmentaa uusia sijaisvanhempia syksyn 2021 aikana eri puolilla Suomea. PRIDE-valmennus on kaikille sijaisvanhemmuudesta harkitseville suunnattu ryhmämuotoinen valmennus, joka valmistaa sijaisvanhempia tärkeään tehtävään.

Valmennus koostuu yhdeksästä ryhmätapaamisesta, jossa käydään läpi esimerkiksi sijoitetun lapsen oikeuksia ja valmistaudutaan sijoituksen myötä seuraaviin muutoksiin perheessä. Ryhmätapaamisten lisäksi valmennukseen sisältyy myös yksilöllisiä tapaamisia valmentajan kanssa sekä kotitehtäviä. Kouluttajina toimivat lastensuojelun työntekijä ja koulutettu sijaisvanhempi. Valmennuksen kesto on noin puoli vuotta.

Alta näet tarkemmat tiedot kuluvan syksyn valmennuksista ja voit olla yhteydessä itseäsi lähimpänä olevalle paikkakunnalle (Tampere, Joensuu, Rovaniemi, Kaarina).

SOS-Lapsikylän syksyn 2021 sijaisvanhemmuusvalmennukset:

Tampereen ja Jyväskylän alue, Tampereella syys-lokakuussa:
Tarkemmat tiedot tästä linkistä.

Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala, Joensuussa 2.10. alkaen:
Tarkemmat tiedot tästä linkistä.

Rovaniemellä 2.10. alkaen:
Tarkemmat tiedot tästä linkistä.

Espoossa 9.10. alkaen:
Tarkemmat tiedot tästä linkistä.

Kaarinassa marras-joulukuussa:
Tarkemmat tiedot tästä linkistä.

Lisätietoja: https://www.sijaisvanhemmuus.fi/


PRIDE-valmennus valmistaa sijaisvanhemmuuteen

Sijaisvanhemmaksi ei tarvitse ryhtyä suoralta istumalta, sillä kaikki sijaisvanhemmaksi haluavat käyvät läpi tärkeään tehtävään valmistavan PRIDE-valmennuksen.

PRIDE-valmennus on sijaisvanhemmiksi haluaville suunnattu ryhmävalmennus. Sen taustalla on ajatus siitä, että jokaisella sijoitetulla lapsella on oikeus päästä hyvin valmennettuun perheeseen. Jokaisella sijaisvanhemmaksi ryhtyvällä taas on oikeus hyvään ennakkovalmennukseen.

PRIDE-valmennus koostuu yhdeksästä ryhmätapaamisesta, jossa käydään läpi esimerkiksi sijoitetun lapsen oikeuksia ja valmistaudutaan sijoituksen myötä seuraaviin muutoksiin perheessä. Ryhmätapaamisten lisäksi valmennukseen sisältyy myös yksilöllisiä tapaamisia valmentajan kanssa sekä kotitehtäviä.

PRIDE-valmennuksessa kouluttajina toimivat lastensuojelun työntekijä ja koulutettu sijaisvanhempi. Sijaisvanhemmuudesta harkitsevalla on koulutuksen aikana hyvä mahdollisuus pohtia omaa päätöstään. Valmennuksen aikana osallistujat eläytyvät tilanteisiin, joita sijoitetut lapset ja heidän läheisensä voivat kokea, mikä auttaa valmistautumaan myöhempiin tosielämän tilanteisiin.

SOS-Lapsikylä järjestää PRIDE-valmennuksia toimipisteissään ympäri Suomen. SOS-Lapsikylässä tukea on saatavilla myös valmennuksen jälkeen, sillä jokaisessa lapsikylässä toimii moniammatillinen tiimi, joka tukee sijaisvanhempia kasvatustehtävässään.

PRIDE muodostuu sanoista:

P = Parents´= vanhempien
R = Resources for = voimavara johonkin eli
I = Information = tietoon
D = Development = kehittymiseen
E = Education = oppimiseen

Lähteet ja lisätietoa PRIDE-valmennuksesta:
https://pesapuu.fi/toiminta/perhehoito/valmennus/
https://www.perhehoitoliitto.fi/sijaisvanhemmaksi/sijaisvanhemmuus/miten_sijaisvanhemmaksi_tullaan/pride-valmennus