Lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevälle harrastustuelle 189 000 euron lahjoitus – ”Lahjoituksella mahdollistamme harrastuksen sadoille lapsille koko vuodeksi”

5.5.2021
Tiedotteet
Edenredin edustaja luovutti lahjashekin SOS-Lapsikylälle.

Eriarvoistumista ja syrjäytymistä ehkäisevä SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki sai merkittävän lahjoituksen. Yhteensä 189 186 euron summa kerättiin henkilöstöetuja välittävän Edenred Finland Oy:n Delicard-lahjakorttipalvelussa.

Unelmista totta -harrastustuki auttaa haastavassa tilanteessa olevien perheiden lapsia ja nuoria, joille harrastuksen aloittaminen tai jatkaminen ei olisi muuten mahdollista. Tuki kohdistetaan sitä eniten tarvitseville yhteistyössä kuntien, koulukuraattorien, perhesosiaalityöntekijöiden ja harrastustoiminnan järjestäjien kanssa. Toiminnan piiriin pyritään löytämään myös harrastustoiminnan ulkopuolelle jääneitä, joilla ei olisi mahdollisuutta harrastaa ilman tukea.

Suomessa on yli 120 000 vähävaraisessa perheessä elävää lasta. Lapsiperheköyhyys asettaa lapset hyvin eriarvoiseen asemaan myös harrastusmahdollisuuksien osalta. Mielekkään tekemisen puute voi lisätä yksinäisyyttä, ahdistusta ja hankalaa käytöstä. Koronakriisin myötä heikoimmassa asemassa olevien lasten määrä on noussut rajusti ja avuntarve kasvaa jatkuvasti.

”Mieleinen harrastus on haastavissa oloissa kasvavien lasten kohdalla merkittävä syrjäytymiseltä suojaava tekijä. Mitä vaikeampi tilanne perheellä on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä lapsella ei ole mahdollisuuksia harrastaa. Harrastamisella on voimaannuttava vaikutus lapseen ja se edistää hänen kehitystään ja omien vahvuuksien löytämistä. Parhaimmillaan vaikutus on elämänmittainen”, projektisuunnittelija Päivi Häikiö SOS-Lapsikylästä kertoo.

189 186 euron lahjoitus kerättiin Edenred Finland Oy:n Delicard-lahjakorttipalvelussa, jossa työnantajalta tai vaikkapa yhteistyökumppanilta saadun lahjakortin käyttökohteen voi valita monipuolisesta valikoimasta.

”Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Edenred ja Delicard-lahjakorttinsa lasten hyväksi luovuttaneet hyväntekijät ovat nyt mukana auttamassa. Lahjoitus mahdollistaa harrastuksen sadoille lapsille koko vuodeksi. Lämmin kiitos tälle valtavalle joukolle ihmisiä, jotka halusivat tukea koronapandemian taakasta kärsiviä lapsia”, sanoo SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen.

”Taloudellisten haasteiden kanssa kamppailevan perheen lapselle tämä lahjoitus takaa mielekkään harrastuksen, merkityksellistä tekemistä ja kontakteja turvallisiin aikuisiin. Haluan vilpittömästi kiittää asiakkaitamme, joiden yksittäisistä lahjoituksista kertyi näin vaikuttava summa. On todella koskettavaa, että tuhannet ihmiset valitsivat käyttää lahjakorttinsa lasten ja nuorten syrjäytymiskehityksen ehkäisyyn”, Edenred Finland Oy:n toimitusjohtaja Peter Hiltunen sanoo.

Lisätiedot:

Päivi Häikiö, Unelmista totta -harrastustuki, projektisuunnittelija, SOS-Lapsikylä
paivi.haikio@sos-lapsikyla.fi
Puh. +358 40 550 2274

Peter Hiltunen, toimitusjohtaja, Edenred Finland Oy
peter.hiltunen@edenred.com
Puh. +358 50 595 0909

Kuva: Pekka Lähteenmäki


SOS-Lapsikylä ja Unelmista totta -hanke lyhyesti

SOS-Lapsikylä on lapsen oikeuksia edistävä kansainvälinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Unelmista totta -toimintamallin avulla mahdollistamme mieluisan harrastuksen taloudellisesti haastavassa elämäntilanteessa olevien perheiden 7–17-vuotiaille lapsille, jotka eivät muuten pääsisi harrastamaan. www.unelmista.fi

Edenred ja Delicard  lyhyesti

Edenred on Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja ja yritysten kumppani työhyvinvoinnin edistämisessä. Ratkaisumme sitouttavat, virkistävät ja auttavat työntekijöitä palautumaan, mikä vaikuttaa merkittävästi koko yrityksen suorituskykyyn. Delicard on lahjakortti, jolla kiität, kannustat ja muistat henkilöstöäsi, asiakkaitasi sekä yhteistyökumppaneitasi helposti – myös etänä. www.delicard.fi