Dream Spark – ainutlaatuinen kokemus ainutlaatuisille nuorille!

21.4.2021
Uutiset

Jokainen meistä voi tehdä unelmistaan totta! Dream Spark on erilainen liikunta- ja elämysleiri, joka tarjoaa lähes sadalle 10–14-vuotiaalle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden nähdä, mihin kaikkeen he pystyvät.

Liikunta- ja elämysleiri Dream Spark on tarkoitettu vähävaraisista perheistä tai muuten haastavista oloista tuleville lapsille ja nuorille, joiden perheillä ei ole mahdollisuutta kustantaa näille harrastuksia. SOS-Lapsikylä on mukana järjestämässä leiriä yhteistyössä Rokmindin ja Kisakallion urheiluopiston kanssa. Leiri järjestetään 22.–24.10. Lohjalla Kisakallion urheiluopiston upeissa olosuhteissa ammattitaitoisten valmentajien ja ohjaajien johdolla. Mukana leirillä on myös eri lajien huippuja opastamassa nuoria.

Leirin ideoijan Melina Näätäsen mukaan tarkoituksena on tuottaa iloa, elämyksiä ja hyvinvointia siellä, missä tarve on suurin.

–Korona on koetellut meitä kaikkia kovaa reilun vuoden ajan, ja juuri nämä lapset ja nuoret ovat yhteiskunnan suurimpia väliinputoajia. Nuorten elämässä tämä vuosi on ollut valtavan pitkä ja vaikea ajanjakso. Mutta kyse ei ole vain koronasta: kun korona joskus selätetään, ongelma ei poistu. On valitettava fakta, että aivan liian moni nuori syrjäytyy. Monella ei ole harrastuksia, kavereita eikä henkisiä voimavaroja, Näätänen sanoo.

–Liian moni nuori myös luulee, ettei voi onnistua missään, koska tulee haastavista oloista. Monesti on ikään kuin ulkoa annettua, saako ja uskaltaako nuori haaveilla isosti vai ei. Haluamme leirimme olevan myös vastaisku tällaiselle nujertavalle kulttuurille: leirillä halutaan iskostaa jokaiseen nuoreen ajatusta, että juuri hän on hyvä juuri sellaisena kuin on, ja että jokaisella on oikeasti mahdollisuuksia mihin vaan. Pitää uskaltaa unelmoida ja uskoa unelmiinsa, Näätänen muistuttaa.

Näätänen on tehnyt pitkän uran esimerkiksi urheilu- ja yritysmaailman mentaalivalmennuksen parissa. Dream Spark -leirillä yhdistyvät ennennäkemättömällä tavalla liikunnan riemu, hauskanpito ja valmennus, jolla autetaan nuoria löytämään omia henkisiä voimavarojaan.

–Monipuolista liikuntaa, samoilua ja makkaran – ja vaahtokarkkien! – paistamista nuotiolla, Näätänen avaa leirin ohjelmaa.

–Kyse on paljon muustakin kuin urheilusta. Haluan, että osallistujat lähtevät leiriltä silmät loistaen ja ajatellen, että minä pystyn mihin vaan. Haluamme tehdä yhdessä jotain sellaista, että leiriläiset voivat mummoina ja pappoina muistella, miten hienoa leirillä oli!

Harrastuksia mahdollista jatkaa Unelmista totta -harrastustuen avulla

Mikä parasta, Dream Spark ei pääty leirin loppumiseen. Osallistujat saavat kaiken leirillä opitun ja koetun lisäksi mahdollisuuden jatkaa leiriltä löytyneitä harrastuksia. Leirin päätyttyä nuori voi hakea SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustukea.

–Näin leirillä syttynyt kipinä saadaan palamaan pitkään, Näätänen iloitsee.

Leiri on valtakunnallinen ja täysin ilmainen. Ilmoittautumaan pääsee tästä linkistä. Ilmoittautuminen aukeaa 3.5. Pienimmät leiriläiset voivat osallistua leirille yhdessä läheisen aikuisen kanssa.

Leiriläiset valitaan SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuen periaatteiden mukaan. Tieto leiristä menee myös esimerkiksi koulukuraattoreille, joiden kautta tieto leviää toivotuissa kohderyhmissä.

–En ole ollut ikinä mistään projektista näin innoissani kuin tästä. Tästä tulee aivan supersiistiä! Ja tiedän, että nämä nuoret tarvitsevat ja ansaitsevat tämän, Näätänen sanoo.

Lisätietoja Dream Spark -nettisivuilta.

Lue Dream Sparkin tarina täältä.


Tule mukaan tekemään nuoren unelmista totta ja lahjoita hänelle mahdollisuus löytää sisäinen kipinänsä! Klikkaa lahjoittamaan


Kipinän sytyttäjät:

(Päivitetty 28.6.2023)