Itävallan suurlähetystö teki joululahjoituksen lapsille

21.12.2020
Uutiset

Itävallan suurlähetystö halusi muistaa tänä jouluna SOS-Lapsikylän perhekuntoutuksessa olevia lapsia lahjakorteilla.

Suurlähettiläs Maximilian Hennig palasi koskettavassa joulutervehdyksessään Itävallasta alkunsa saaneen SOS-lapsikylätoiminnan syntyyn:

”Viime vuonna vietimme itävaltalaisen visionäärin, Hermann Gmeinerin, 100-vuotisjuhlavuotta. Hän omisti elämänsä orpolasten auttamiselle ja lasten paremman tulevaisuuden turvaamiselle.

Jouluaattona 70 vuotta sitten, vuonna 1950, ensimmäinen orpolasten ryhmä muutti ensimmäiseen Societas Socialis -taloon Itävallan Imstin vuoristomaisemiin. Tämä muodosti pohjan tulevalle maailmanlaajuiselle SOS-lapsikyläverkostolle. SOS-lapsikylätoiminnasta tuli ilmiömäinen menestystarina, joka on auttanut miljoonia lapsia saavuttamaan paremman tulevaisuuden.

Näinä vaikeina aikoina, kun monet ihmiset ovat huolissaan terveydestään, perheistään ja taloudellisesta tulevaisuudestaan, yhteiskunnan heikko-osaisimpien vaikeudet helposti unohtuvat. Kun ihmiset ovat peloissaan ja epävarmoja, ja haavoittuvassa asemassa olevat lapset kaipaavat kaikista eniten apua, on helpottavaa tietää, että järjestöt kuten SOS-Lapsikylä tuovat heille tukea ja turvaa. Meidän tulisi olla kiitollisia heidän tekemästään tärkeästä työstä ja tukea heitä – nyt enemmän kuin koskaan.

Tänä vuonna lähetystöni joutui koronapandemian takia perumaan monia tapahtumia, mukaan lukien perinteisen Itävallan kansallispäivän vastaanoton 26. lokakuuta. Tästä syystä haluankin käyttää varat, jotka normaalisti menevät kansallispäivän vastaanottoon, tänä vuonna eri tavalla ja lahjoittaa SOS-Lapsikylän kautta lapsille ympäri Suomen.”

Sydämelliset kiitokset Itävallan suurlähetystölle tästä mieltä lämmittävästä joulumuistamisesta!