Jälkihuolto – Ketä kiinnostaa? -seminaarin tallenne katsottavissa

11.12.2020
Lastensuojelussa tapahtuu
jälkihuolto - kengät kävelemässä auringonlaskuun

19.11.2020 järjestetty Jälkihuolto – ketä kiinnostaa? -seminaari keräsi linjoille yli sata jälkihuollon nykytilasta kiinnostunutta.

Seminaarissa jälkihuoltoa käsiteltiin erittäin mielenkiintoisissa puheenvuoroissa monesta eri näkökulmasta: aina lainsäädännöstä nuorten kokemuksiin ja SOS-Lapsikylän kehittämistoiminnasta kunnan palveluihin.

Seminaarin tallenne on katsottavissa osoitteessa: https://streamyourevents.net/jalkihuolto-keta-kiinnostaa

Seminaarin ohjelma:

13.00–13.15 Avaussanat, SOS-Lapsikylän sidosryhmäjohtaja Tuomo Valve

13.15–14.00 Jälkihuolto ja nuoren oikeus aikuisen tukeen, SOS-Lapsikylän lapsioikeuslakimies Mirjam Araneva

14.00–14.15 H’uraa – moniammatillista työelämävalmennusta jälkihuollon asiakkaille ja haavoittuvassa asemassa oleville nuorille, SOS-Lapsikylän osallisuuden ja H’uraa-työelämävalmennuksen asiantuntija Kaarina Ronkainen

14.15–14.30 Kokonaisvaltaista tukea jälkihuoltoon – nuorisokumppani nuoren tueksi ja kunnan avuksi, SOS-Lapsikylän kehittämispäällikkö Elina Stenvall 14.30 – 14.45 Ylitse MentorApp parantaa jälkihuollon vaikuttavuutta tuleville sukupolville, SOS-Lapsikylän asiantuntija Eppu Saarela

14.45–15.00 Kahvitauko

15.00–16.00 Puheenvuoroja jälkihuollosta

Haastattelussa SOS-Kehittäjänuoret Joonatan ja Ellen, johtava sosiaalityöntekijä Minna Manelius Helsingin kaupungilta, SOS-Lapsikylän yrityskumppanin Janssen Finlandin edustaja Tiina Järvinen ja SOS-Lapsikylän lapsioikeuslakimies Mirjam Araneva. Haastattelijana toimii SOS-Lapsikylän kehitysjohtaja Kati Palsanen.

16.00–16.15 Loppusanat, SOS-Lapsikylän sidosryhmäjohtaja Tuomo Valve