Kansainvälinen SOS-lapsikyläjärjestö on nimittänyt uuden toimitusjohtajan

10.12.2020
Uutiset
Kaksi tyttöä hymyilevät SOS-Lapsikylässä.

Kansainvälinen SOS-lapsikyläjärjestö on nimittänyt Ingrid Maria Johansenin uudeksi toimitusjohtajakseen 4. tammikuuta 2021 alkaen.

Johansen on työskennellyt kansalaisjärjestökentällä jo lähes 20 vuotta. Hän on sekä koordinoinut projekteja kentällä että ollut johtotehtävissä. 41-vuotias Johansen tulee SOS-lapsikyläjärjestöön Lääkärit ilman rajoja -järjestöstä (Médecins Sans Frontières, MSF), jonka kansainvälisessä hallituksessa hän on istunut.

”Johansen on työskennellyt lukuisissa eri maissa, kulttuureissa ja ympäristöissä. Hän tuo mukanaan ohjelmaosaamista sekä monikulttuurista osaamista”, kertoo Siddhartha Kaul, kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön presidentti. ”Hänen käytännön kokemuksensa kentältä sekä globaalilta johtotasolta tulevat olemaan avainasemassa toteuttaessamme strategiaa, jonka kautta tuemme kansallisia SOS-lapsikyläjärjestöjä kasvattamaan vaikuttavuuttaan ympäri maailman.”

Aloitettuaan uransa Maailmanpankissa ja Pelastakaa Lapset -järjestössä Johansen siirtyi MSF:n toimintaan vuonna 2007 Kongon demokraattisessa tasavallassa. Tämän jälkeen hän jatkoi johtamaan terveydenhuoltoprojekteja Keski-Afrikan tasavallassa, Etelä-Sudanissa ja Myanmarissa, jossa työ keskittyi vainottuihin rohingya-muslimeihin. Johansenin viimeaikainen työ, jossa hän kehitti MSF:n Länsi- ja Keski-Afrikan toimintaa, muokkasi hänen visiotaan kehitysyhteistyökentästä: hänen tavoitteenaan on muokata kentän valtarakenteita.

Vuonna 2015 Johansenäänestettiin Ruotsin MSF:n hallitukseen ja vuonna 2017 kansainvälisen järjestön hallitukseen.

Johansen, Ruotsin ja Norjan kaksoiskansalainen, on suorittanut kandidaatin tutkinnon London School of Economicsissa (LSE), ja maisterintutkinnot sekä kehitystutkimuksesta että oikeustieteistä Oxfordin yliopistossa.

Toimitusjohtajana Johansen johtaa kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön johtoryhmää. Hän johtaa pääsihteeristöä ja ajaa järjestön strategisia tavoitteita. Johansen johdattaa järjestöä muutosten läpi nojautuen kansallisten SOS-lapsikyläjärjestöjen vahvuuksiin, joita olemme saaneet koronaviruspandemian aikana todistaa.

Johansen vastaanottaa tehtävän talousjohtaja Steffen Braaschilta, joka on johtanut kattojärjestöä väliaikaisesti viimeisen vuoden ajan.

”Vaikeuksien keskellä, varsinkin käynnissä olevan pandemian aikana, SOS-lapsikyläjärjestö edustaa ihmisyyden parasta puolta: lupausta pitää huolta lapsista ja avun tarpeessa olevista perheistä”, sanoo Johansen. ”Järjestö edustaa toivoa, ihmisarvoa ja sitä vankkaa lupausta, että jokaisen lapsen tulisi saada kasvaa ympäristössä, jossa hänen oikeutensa ja vapautensa toteutuvat.”  

Ingrid Maria Johansenista tulee kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön toimitusjohtaja.