Johanna Laisaari valtioneuvoston kansliasta: Miksi Suomeen tarvitaan lapsistrategia?

1.12.2020
Podcast
Kati Palsanen ja Johanna Laisaari hymyilevät kameralle

”Parannettavaa on ihan riittävästi”, toteaa lapsistrategian valmistelua johtava pääsihteeri Johanna Laisaari valtioneuvoston kansliasta. Koska lasten yhdenvertainen kohtelu ei Suomessa vielä toteudu, on YK:n lapsen oikeuksien komitea huomauttanut Suomea ja suositellut lapsistrategian tekemistä.

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ovat esimerkiksi sellainen lapsiryhmä, jonka oikeudet eivät toteudu täysimääräisesti. Jokaisella lapsella pitäisi olla oikeus väkivallattomaan lapsuuteen. Myös lasten osallisuuden vahvistamisessa on vielä tehtävää.

SOS-Lapsikylän kehitysjohtaja Kati Palsanen ja lapsistrategian valmistelua johtava pääsihteeri Johanna Laisaari valtioneuvoston kansliasta keskustelevat SOScastissa Suomen ensimmäisestä lapsistrategiasta.

Kuuntele koko jakso, niin tiedät, miten muuten lapsistrategia tulee vaikuttamaan lasten ja nuorten elämään Suomessa.

Kuuntele koko keskustelu SOScastista!