Paulig lahjoittaa hukkalämmön hyödyntämisestä syntyvästä säästöstä 10 000 euroa SOS-Lapsikylän Apuu-chattiin

18.11.2020
Uutiset

SOS-Lapsikylän yrityskumppani Paulig haluaa ainutlaatuisesta hukkalämmön talteenottoprojektistaan syntyneillä säästöillä tukea apua tarvitsevia lapsia SOS-Lapsikylän Apuu-chatin kautta.

Paulig ja energiayhtiö Helen aloittivat vuonna 2019 edelläkävijäprojektin, jossa kierrätetään paahtoprosessissa syntyvää hukkalämpöä. Talteenotetulla lämmöllä lämmitetään Pauligin Vuosaaren paahtimoa, ja ylimääräinen lämpö ohjataan Helenin kaukolämpöverkkoon. Paahtimon hukkalämmön talteenottoratkaisu on ainutlaatuinen pääkaupunkiseudulla.

Lämmöntalteenottohankkeella ei paranneta vain ympäristön tilaa, vaan se mahdollistaa myös yhteiskuntavastuun. Paulig halusi laittaa hyvän kiertämään ja lahjoittaa hukkalämmön hyödyntämisestä syntyvästä säästöstä 10 000 euroa SOS-Lapsikylän Apuu-chatin tukemiseen. Apuu-chat on SOS-Lapsikylän chat-palvelu lapsille, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsevat apua.

Ainutlaatuisella hukkalämmön talteenottoprojektillaan Paulig on myös yksi Energianerokas 2020 -kilpailun voittajista.

Kuvassa: Pauligin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kaisa Lipponen (vas.) luovuttaa lahjoitusshekin SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttiselle.