Lastensuojelun karut luvut herättivät Pauligin toimitusjohtajassa halun auttaa lapsia – SOScast pureutuu Pauligin vastuullisuustyöhön

10.11.2020
SOScast
Lea Rankinen, Rolf Ladau ja Kati Palsanen

Pauligin toimitusjohtaja Rolf Ladaun mukaan järjestön kanssa tehtävän yhteistyön on lähdettävä yrityksen arvoista ja ihmisten sydämistä, sillä keinotekoinen kumppanuus ei pitkälle kanna. Parhaimmillaan yhteistyö tiivistää työyhteisöä sekä vaikuttaa positiivisesti myös yrityksen liiketoimintaan.

Suomessa on miljoona lasta, joista 100 000 tarvitsee lastensuojelun tukea. Luvut särkivät Rolf Ladaun sydämen ja saivat hänet pohtimaan, mitä lasten hyväksi voitaisiin tehdä.

”Lapsissa on tulevaisuus, ja siksi heihin on panostettava. Lasten auttaminen on pitkään ollut osa Pauligin toimintaa, joten yhteistyö SOS-Lapsikylän kanssa tuntui luonnolliselta”, Ladau kertoo.

Pohjana yhteiset arvot

Paulig tähtää vastuullisuuden edelläkävijäksi, ja yksi yrityksen fokusalueista on oikeudenmukainen ja osallistava toimintatapa. Konkreettinen esimerkki siitä on lasten auttaminen niin Suomessa kuin maailmalla.

”Kun yritys miettii kumppanuutta järjestön kanssa, on tarkasteltava yhteistyön kytköstä omaan liiketoimintaan. Pauligin ja SOS-Lapsikylän arvot kohtaavat monessa asiassa: Meitä yhdistävät esimerkiksi uteliaisuus ja avoimuus. Tarkkailemme ympäröivää yhteiskuntaa, teemme molemmat pitkäjänteistä työtä ja kasvamme muutosten mukana”, toteaa Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen.

Rankisen mukaan vastuullisesti toimivan yrityksen on osattava katsoa kauas, mutta nähtävä myös lähelle.

”Yhteistyö SOS-Lapsikylän kanssa mahdollistaa meille perheiden auttamisen Suomessa. Kansainvälisenä toimijana pystymme puolestaan vahvistamaan perheiden hyvinvointia tarjoamalla vanhemmille töitä kahvin tuotantomaissa ja vaikuttamaan näin koko perheen tilanteeseen”, Rankinen pohtii.

Lea Rankinen, Rolf Ladau ja Kati Palsanen
”Yhteistyön järjestön kanssa pitää lähteä yrityksen dna:sta. Yritykset koostuvat ihmisistä, ja jos halu tehdä yhteistyötä ei ole aitoa, se ei johda mihinkään”, Pauligin toimitusjohtaja Rolf Ladau toteaa. Ladau ja Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen kertovat yrityksen vastuullisuustyöstä SOScastissa.

Pitkäjänteistä työtä

Pauligin toimitusjohtaja Rolf Ladaun mukaan on tärkeää, että yrityksen ja järjestön kumppanuus lähtee liikkeelle henkilöstön aidosta kiinnostuksesta.

”Lasten parissa tehtävässä työssä vaikutukset näkyvät vasta pitkällä aikavälillä, ja siksi mekin olemme sitoutuneet pitkäjänteisesti yhteistyöhön SOS-Lapsikylän kanssa. Meille tämä kumppanuus ei ole deitti, vaan pitkäaikainen avioliitto”, Ladau painottaa.

Miksi vastuullisuus on hyödyllistä yritykselle? Mitä kaikkea yhteistyö järjestön kanssa voi tarjota yrityksen henkilöstölle? Kuuntele SOScast!

Teksti: Matleena Merta