IKEA Suomi myy lasten suunnittelemia pehmoleluja SOS-Lapsikylän hyväksi

5.11.2020
Uutiset
käsillä muodostettu sydän

IKEA-piirustuskilpailun voittajien suunnittelemat pehmolelut ovat nyt saatavilla maailmanlaajuisesti. SAGOSKATT-pehmolelumalliston avulla tuetaan lasten oikeutta leikkiin ja Suomessa myytyjen tuotteiden koko liikevaihto lahjoitetaan SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustukeen.

IKEA järjesti kansainvälisen piirustuskilpailuun jo kuudetta vuotta peräkkäin. Tänä vuonna kilpailuun saapui 71 000 piirustusta, joiden joukosta valittiin kuusi voittajaa. Kuuden voittajan piirustuksista IKEA valmisti oikeat pehmolelut SAGOSKATT 2020 -mallistoon ja ne ovat saatavilla myös Suomen IKEA-tavarataloista ja verkkokaupasta. Piirustuksesta oikeaksi pehmoleluksi muuttui myös kuusivuotiaan tamperelaisen Sofian NALLU-pehmolelu.

Kuvassa tamperelaisen Sofian suunnittelema NALLU-pehmo.

SAGOSKATT-mallisto edistää lapsen oikeutta leikkiä ja kehittyä. IKEA lahjoittaa globaalisti koko SAGOSKATT-liikevaihdon tukeakseen paikallisia hankkeita, joissa edistetään lasten oikeutta leikkiä. Suomessa liikevaihto lahjoitetaan SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustukeen, joka mahdollistaa harrastamisen vähävaraisten perheiden lapsille.

”SAGOSKATT-mallisto on meille suuri ilon aihe, koska sen avulla voimme tukea lasten oikeuksia kansainvälisesti ja myös paikallisesti täällä Suomessa. Nallu ja muut viisi uutta hahmoa ovat todellisia hyväntekijöitä!”, iloitsee IKEA Suomen lasten tuotteiden tuotepäällikkö Stephen Date.

SAGOSKATT-mallisto on saatavilla IKEA tavarataloista ja -verkkokaupasta marraskuun alusta alkaen. Kampanja-aika on 1.11.2020–1.2.2021. Tuotteita on saatavilla rajattu erä.