Kaisa Vuorinen SOScastissa: Lapsille ja nuorille pitää opettaa empatiataitoja

28.10.2020
SOScast
Kati Palsanen ja Kaisa Vuorinen

Jokaisella lapsella ja nuorella oikeus on myönteiseen kasvuun, joka tapahtuu välittävässä ja turvallisessa vuorovaikutuksessa. Lapsi kehittyy yhteydessä toisiin ihmisiin päivittäisten kohtaamisten ja kokemusten kautta. Miten lapselle kehittyisi hyvä itsetunto ja miten sitä voisi tukea?

SOS-Lapsikylän kehitysjohtaja Kati Palsanen ja positiivisen kasvatuksen väitöskirjatutkija, Positive Learning Ltd -yrityksen perustaja ja CEO, erityisluokanopettaja Kaisa Vuorinen keskustelevat muun muassa lasten tulevaisuustaidoista.

SOScastissa aiheesta keskustelee positiivisen kasvatuksen väitöskirjatutkija, Positive Learning Ltd -yrityksen perustaja ja CEO, erityisluokanopettaja Kaisa Vuorinen. Miten koulu pystyy tässä ajassa valmistamaan lapsia ja nuoria tulevaisuuteen, joka on kovin epävarma? Vuorisen mukaan meidän kannattaa opettaa lapsille ja nuorille niitä taitoja, jotka kestävät aikaa, joissa olemme koneita parempia ja joissa korostuu sydämen sivistys.

”Tulevaisuustaidot ovat niitä, joita tarvitsemme joka päivä työssämme: miten toimimme vuorovaikutuksessa, miten ottaa toiset huomioon, miten ratkotaan ongelmia ja miten suhtaudumme myötätuntoisesti toisiin. Näitä pitää ottaa enenevässä määrin huomioon kouluissa ja päiväkodeissa”, sanoo Vuorinen.