Unohtumaton matka Caldonazzoon

15.10.2020
Tarinoita Suomesta

Tiistaina 9.7. Espoon, Kaarinan, Punkaharjun ja Tampereen lapsikylistä koostuva porukka lähti matkaan suuntanaan kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön leirikeskus Italian Caldonazzossa. Mukana olivat muun muassa Tampereen lapsikylän johtaja Jukka Kotkavuori ja matkanjohtajana toimi sijaisvanhempi Saska Lintunen.

Matkalla Caldonazzoon
Caldonazzoon menossa
Matkalla pysähdyttiin lepopaikalle syömään

Jo alkumatkasta lapset pääsivät kokemaan monta uutta ja jännittävää asiaa: yön laivassa, hotelliyöpymisen Travemündessä (joka jo sinällään oli monelle lapselle elämys) sekä yön Immenreuthin lapsikylässä.

Perille Italiaan matkalaiset saapuivat 12.7.

Heti ensimmäisestä leiriaamusta lähtien lapset halusivat uimaan Caldonazzo-järveen. Uiminen olikin yksi lasten suosikkiasioista leirillä.

Kaikkien maiden lapsikylät esittäytyivät leirillä. Suomen esittäytyminen tapahtui Poika saunoo -biisin tahtiin.
 

Suomalaisten bungalow

”Lasten mielestä etenkin uiminen oli leirillä parasta ja päivät rytmittyivätkin rannalla olemisen ja ruoka-aikojen ympärille. Lisäksi lapsikyläläiset pääsivät nauttimaan leirin järjestämästä legopäivästä ja discosta. Leirilläolon lisäksi kesäisen matkan kohokohtia olivat myös retket Movielandiin ja paikalliseen CanevaWorld-vesipuistoon. Järjestimme myös kirpparin, jonka tuotoilla lapset pääsivät eläinpuistoon”, kertoo mukana ollut sijaisvanhempi.

Kirppari, jolla kerättiin rahaa eläinpuistoreissuun.
Legopäivä
Venetsia

Leiriltä lapset kävivät retkeilemässä myös Venetsiassa:
”Päivä oli paahtavan kuuma, mutta varmasti ikimuistoinen!”

25.7. SOS-lapsikyläläiset suuntasivat kotimatkalle monta kokemusta rikkaampina. Matkalla he vierailivat Innsbruckin kaupungissa Itävallassa sekä yöpyivät Diessen am Ammerseen lapsikylässä ja Lausitzin lapsikylän päiväkodissa Saksassa.

Suuret kiitokset yrityskumppaneillemme, jotka mahdollistivat lapsille tämän ikimuistoisen matkan!