SOS-lapsikyläjärjestö auttaa Morian pakolaisleirin tulipalon uhreja Kreikassa

10.9.2020
Uutiset
Perhe tulipalon keskellä

10.09.2020 Kreikassa Lesboksen saarella sijaitsevalla ylikansoitetulla Morian pakolaisleirillä syttynyt tulipalo on tuhonnut telttoja ja asuinkontteja ja pakottanut tuhannet ihmiset pakenemaan.

Leiri on evakuoitu, ja ihmisiä on paennut ympäröiviin metsiin. Tämä katastrofi iski lapsiin ja aikuisiin, jotka jo ennestään elivät kärsimyksessä ja epäinhimillisissä oloissa. On ollut vuosien ajan selvää, että Moria on tikittävä aikapommi eikä se ole lasten paikka.

Tuhannet lapset pelkäävät nyt henkensä puolesta. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat yksin jääneet lapset, jotka ovat nyt kaduilla vailla suojaa.

Kreikan SOS-lapsikyläjärjestön toiminnot pakolaisleireillä on jouduttu keskeyttämään. Järjestön tiimi Lesboksella auttaa lapsia ja perheitä jakamalla hätäapuna mm. peittoja ja patjoja. He seuraavat tilanteen kehittymistä ja laajentavat apua tarpeen mukaan.

SOS-Lapsikylän hätäapukeräykseen voi lahjoittaa Facebookissa.

SOS-lapsikyläjärjestö on auttanut pakolaisia ja maahanmuuttajia Kreikan eri osissa joulukuusta 2015 lähtien. Vuonna 2019 palveluihin kuuluneet majoittaminen, psykososiaalinen tuki, koulutustoiminta, oikeusapu sekä urheilu- ja virkistystoiminta ovat tavoittaneet yli 10 600 lasta ja 920 vanhempaa.

Voit lukea pakolaisleirin oloista tarkemmin artikkelista: ”Mitä vastaat, kun lapsi kysyy, asutko sinäkin samanlaisessa kontissa kuin hän?”