H&M-myymälöissä kerätään lahjoituksia lasten harrastustukeen

17.8.2020
Uutiset
Supersankariasuun pukeutunut poika skeittilauta kainalossa.

Hennes & Mauritz eli H&M järjestää tulevina viikkoina myymälöissään lapsiperheille suunnatun Back to school -kampanjan, jonka aikana asiakkaat voivat lahjoittaa haluamansa summan SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustukeen. Harrastustuen avulla ennaltaehkäistään lasten ja nuorten vapaa-ajan eriarvoistumista ja syrjäytymistä mahdollistamalla kouluikäiselle yksi mieluinen harrastus.

H&M:n kampanja alkaa maanantaina 17.8. ja jatkuu kahden viikon ajan 30.8. sunnuntaihin saakka. Kampanja näkyy kaikissa H&M:n kivijalkamyymälöissä kautta Suomen, myös Ahvenanmaalla. Lahjoituksen voi tehdä kassoilla joko oston yhteydessä tai erillisenä lahjoituksena.

Tulevien viikkojen aikana H&M:n asiakkaat pääsevät tukemaan lasten harrastamista kassoilla ostosten yhteydessä.

Harrastus tärkeä tiukassakin rahatilanteessa

Aloite yhteiseen kampanjaan tuli H&M:n suunnalta, jonka mielestä jokaisella lapsella on oikeus unelmiin, ja SOS-Lapsikylä auttaa tekemään niistä totta.

”Oma mieluinen harrastus on tärkeä osa lapsen elämää. Se tarjoaa merkityksellisyyden kokemuksia ja turvaa paremman tulevaisuuden.  On erittäin tärkeää, ettei lasten tarvitsisi perheen tiukassakaan taloudellisessa tilanteessa tinkiä harrastamisesta. SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustukea annetaan lapsille, jotka jäisivät muuten harrastamisen ulkopuolelle ja joille harrastus voisi olla erityisen tärkeä suojaava tekijä. Olemme todella iloisia, että H&M haluaa auttaa lapsia yhdessä kanssamme!” sanoo yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen.

Unelmista.fi yhdistää tukijat, harrastustoimijat ja perheet

Unelmista totta -harrastustuki on ennaltaehkäisevää työtä vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ympäri vuoden. Unelmista.fi -verkkopalvelu saattaa yhteen tukea tarvitsevat perheet, harrastustoimijat ja tukijat. Alustan kautta tuetaan lasten ja nuorten säännöllistä ja ohjattua harrastamista harrastustuen avulla. 

SOS-Lapsikylä ohjaa avun tarpeessa olevan lapsen harrastusmaksun suoraan toiminnan järjestäjälle. Tukea eniten tarvitsevat lapset ja nuoret etsimme yhteistyössä koulujen kuraattorien ja harrastustoiminnan järjestäjien kanssa.

Lue lisää Unelmista totta -harrastustuesta osoitteesta unelmista.fi