”Pienilläkin lapsilla on jo itsetuhoisia ajatuksia”– Apuu-chat vastaa lasten hätään

9.6.2020
SOScast
Johanna Virtanen ja Kati Palsanen

Alakouluikäisille suunnattu SOS-Lapsikylän Apuu-chat on ensimmäisen toimintakuukautensa aikana auttanut jo 1500 lasta. Lasten kanssa käydyissä keskusteluissa ovat nousseet esiin etenkin ongelmat kaverisuhteissa ja kiusaaminen. SOS-Lapsikylän projektipäällikkö Johanna Virtanen keskustelee SOScastin uusimmassa jaksossa Kati Palsasen kanssa Apuu-chatista ja lasten avuntarpeesta.

”Chatin päivystäjänä toimiessa on ollut häkellyttävää ja surullista huomata, että pienilläkin lapsilla saattaa olla jo itsetuhoisia ajatuksia. Itseäni ovat koskettaneet myös ne lapset, jotka tulevat chattiin useita kertoja päivän mittaan, koska heillä ei selkeästi ole ketään, jolle jakaa asioitaan tai muuta tekemistä kuin olla chatissa. Meillä on paljon yksinäisiä lapsia”, Virtanen pohtii.

Miten Apuu-chat sai alkunsa ja millä tavoin lapsia autetaan? Entä miten lapset ovat löytäneet chatin pariin? Kuuntele SOScast!

Apuu-chat-palvelee lapsia vuoden jokaisena päivänä klo 9-22 osoitteessa apuu.fi.


Johanna Virtanen (vas.) ja Kati Palsanen ovat olleet luomassa SOS-Lapsikylän Apuu-chattia. Ajatus chatin perustamisesta syntyi koronakriisin aikana, mutta chat tulee jatkamaan toimintaansa myös korona-ajan jälkeen.

Tutustu interaktiivisen tarinan avulla, kuinka Apuu-chat auttaa >>