Amphan-sykloni murjoi Intian ja Bangladeshin rannikkoa – SOS-lapsikylät selvisivät vähäisin vaurioin

22.5.2020
Uutiset

Amphan-sykloni iski itäiseen Intiaan ja Bangladeshiin keskiviikkona. Rajun syklonin on kerrottu olleen voimakkain alueella 20 vuoteen, minkä vuoksi viranomaiset evakuoivat yli kolme miljoonaa ihmistä sen tieltä. Evakuointia vaikeutti koronapandemia, sillä evakuoitavia yritettiin saada pitämään turvavälit, jottei koronavirus pääsisi leviämään.

Intian Kolkatassa on satanut ennätyksellisen paljon hirmumyrskyn aiheuttamien rankkasateiden seurauksena. Suuri osa miljoonakaupungista ja sen lähialueista oli pimeänä sähkökatkon vuoksi.

Sekä Intian että Bangladeshin SOS-lapsikyläjärjestöissä tehtiin tarkkoja turvallisuussuunnitelmia ennen syklonin iskemistä. Muun muassa SOS-lapsikylä-äidit tekivät huolellisia ennakkovalmisteluja, jotta kylissä asuvat lapset pystyttiin pitämään turvassa.

Intian SOS-lapsikyläjärjestöstä kerrotaan, että sen henkilökunta ja lapset ovat syklonin jäljiltä turvassa ja vahingoittumattomia. Rakennuksiin sen sijaan on tullut vaurioita puiden kaaduttua niiden päälle. Alueet, joilla on SOS-lapsikyläjärjestön perheiden tukemisen ohjelmia, tarkistetaan vielä mahdollisten vaurioiden varalta.

Myöskin Bangladeshin SOS-lapsikyläjärjestön piirissä olevat lapsikylä-äidit, nuoret, lapset ja järjestön työntekijät ovat vahingoittumattomia. Kolme perheiden tukemisen ohjelmaan osallistuvien perheiden taloa on vahingoittunut Khulnan alueella, mutta näidenkin perheiden on kerrottu olevan turvassa.