Raivostuiko lapsi kesken kauppareissun? Kuuntele Supernanny Pia Penttalan neuvot tunteiden käsittelyyn SOScastista

24.3.2020
SOScast
Kati Palsanen ja supernanny Pia Penttala

Lapsen saama raivokohtaus kaupan lelu- tai karkkihyllyllä on varmasti tuttu asia jokaiselle vanhemmalle. SOScastin uusimmassa jaksossa MTV:n Supernanny-ohjelmastakin tuttu lastensuojelun asiantuntija ja psykoterapeutti Pia Penttala keskustelee Kati Palsasen kanssa tunteiden hallinnasta ja rajojen asettamisesta lapselle.

”Usein vanhemmat tuntevat lapsensa ja heidän käyttäytymismallinsa. Jos raivokohtauksia kaupassa tulee usein, ne on hyvä ottaa puheeksi rauhallisena hetkenä. Lapselle voi sanoa, että kauppaan lähteminen tuntuu ikävältä ja tiedustella, että voisimmeko yhdessä tehdä asialle jotain. Lapsen voi ottaa mukaan miettimään yhdessä, miten käyttäytymistä voisi muuttaa. Avuksi voi ottaa myös vaikkapa tarroja, joita lapsi saa palkinnoksi, kun kauppareissu sujuu hyvin”, Penttala neuvoo.

Mikä on sopiva tasapaino lapsille asetettujen rajojen ja vapauden välillä? Miten kasvattaa lapsesta taitava tunteiden käsittelijä? Kuuntele SOScast!

”Jos kaupassa käyminen jännittää, sen voi sanoa lapselle suoraan. Lapsi aistii vanhemman tunnetilan ja asian sanominen ääneen voi jo tehdä lapselle helpomman olon”, Pia Penttala (oik.) ohjeistaa. SOScastissa hän keskustelee Kati Palsasen kanssa muun muassa tunteiden käsittelystä. Kuva: Anthony Ubaud

Supernanny Suomi -ohjelma tiistaisin MTV:llä klo 21.

Supernanny Pia Penttala: ”Kiire on lapsiperheiden suurin haaste” – Kuuntele edellinen Pia Penttalan kanssa tehty jakso täältä.

Kuuntele kaikki SOScastin jaksot täältä.