SOS-Lapsikylä tarjoaa laadukasta ja vaikuttavaa tukea perheille ja lapsille koronaepidemiasta huolimatta

18.3.2020
Lastensuojelussa tapahtuu

Ajankohtainen koronavirustilanne vaikuttaa lasten ja perheiden tilanteisiin monella tavalla. Heikoimmassa asemassa olevat lapset ja perheet tarvitsevat entistä enemmän tukea. Lastensuojelun ja sosiaalihuollon palveluiden tuottajana SOS-Lapsikylä haluaa omassa toiminnassaan varmistaa, että laadukas ja turvallinen auttamistyö toteutuu. Tuemme lapsia ja perheitä myös tänä haasteellisena ajanjaksona.

  • Prioriteettimme on tarjota edelleen laadukasta ja vaikuttavaa tukea lapsille ja perheille haasteellisesta tilanteesta huolimatta. Toimintamme turvataan palveluissamme, kuten perhehoidossa, perhekuntoutuksessa, tukiperhetoiminnassa, lasten- ja nuorisokodissa sekä kotiin vietävässä tuessa. Etsimme yhteydenpitoon ja tukityöhön vaihtoehtoisia kanavia, jos fyysisiä tapaamisia ei voida koronavirustartunnan vuoksi toteuttaa.
     
  • Noudatamme toiminnassamme virallisten tahojen antamaa ohjeistusta. Olemme myös laatineet henkilöstöllemme, tukemillemme perhehoitajille ja tukiperheille palvelukohtaiset ohjeet, joissa ohjataan huomioimaan viruksen tartuntaan ja leviämiseen liittyviä asioita heidän omassa toiminnassaan. Laaja palvelutarjontamme mahdollistaa sen, että teemme tarvittaessa yhteistyötä eri palveluiden välillä riittävän henkilöstöresurssin turvaamiseksi.
     
  • Jos palveluidemme sisältöä tai tuen määrää joudutaan olennaisesti muuttamaan, teemme yhteistyötä lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa lapsen ja perheen tilanteen turvaamiseksi.
     
  • Järjestämme sijais- ja tukiperhetoiminnasta kiinnostuneille infotilaisuuksia webinaarien välityksellä. Päivitämme tietoja webinaareista verkkosivuillemme: tukiperhetoiminta ja sijaisvanhemmuus.