SOS-Lapsikylän Unelmista totta -hanke on yksi Partioaitan Ympäristöbonuskohteista

24.1.2020
Uutiset

SOS-Lapsikylän Unelmista totta -hanke, Pidä Lappi Siistinä ry sekä John Nurmisen Säätiö äänestettiin Partioaitan vuoden 2020 Ympäristöbonuksen saajiksi. Ympäristöbonus on Partioaitan vuosittain jakama tuki. Tuen saajat päätetään äänestyksellä, jossa Partioaitan kanta-asiakkaat pääsevät valitsemaan, kenelle haluavat tuen kohdistaa.

SOS-Lapsikylä saa merkittävän lahjoituksen, kun Partioaitta valitsi sen yhdeksi vuoden 2020 Ympäristöbonuskohteista. Lahjoitussumma kertyy vuoden 2020 ajan, ja se jaetaan Pidä Lappi Siistinä ry:n, John Nurmisen Säätiön ja SOS-Lapsikylän kesken. SOS-Lapsikylä saa koko vuonna kerätystä summasta 20%. Lahjoitus kertyy Partioaitan kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joista Partioaitta tilittää vuosittain 1 %:n Ympäristöbonukseen. Lahjoituksen lopullinen summa selviää vuoden päättyessä.

Luontoharrastuksia lapsille

”Lämmin kiitos kaikille meitä äänestäneille Partioaitan kanta-asiakkaille! Unelmista totta -hankkeen kautta tuetaan vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaa. Ympäristöbonuksen avulla pystymme tarjoamaan entistä useammalle lapselle pääsyn luontoharrastusten pariin ja tilaisuuden vahvistaa heidän luontosuhdettaan”, iloitsee Unelmista totta -hankkeen projektisuunnittelija Päivi Häikiö.

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee vuosittain lahjoituksen Suomen luonnon suojelemiseksi ja ulkona liikkumisen tukemiseksi. Vuonna 2019 Ympäristöbonusta lahjoitettiin 110 625 euroa, jolloin lahjoitus jaettiin Luonnonperintösäätiön, John Nurmisen Säätiön ja Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen kesken.

Vuonna 2020 Partioaitan Ympäristöbonusta kerätään kolmelle kohteelle – kestävästi tunturiin, puhtaalle Itämerelle ja luonnossa harrastamisen mahdollisuuksia lapsille. Vuoden 2020 aikana kerättävä bonus jaetaan vuoden 2021 alussa kohteiden kesken.

Lue lisää Ympäristöbonuksesta Partioaitan tiedotteesta.

Lisätietoa Unelmista totta -hankkeesta: www.unelmista.fi

Unelmista totta -hankkeeseen lahjoitetut Ympäristöbonus-tuotot ohjataan vähävaraisten lasten luontoharrastusten tukemiseen.