Jäikö lapsesi kiinni kannabiksesta? SOScast antaa vinkit huolestuneille vanhemmille

21.1.2020
SOScast
Kim Kannussaari ja Kati Palsanen

Oman lapsen kannabiksenkäyttö tai mahdollisuus siihen huolestuttaa monia vanhempia. Satunnainen kokeilu ei välttämättä ole porttiteorian mukainen tie turmioon, mutta alaikäisen päihteidenkäyttö on aina otettava vakavasti. Parhaiten asia selviää samoin kuin muutkin ongelmat – rauhallisesti keskustelemalla.

”Keskusteluun ei tarvitse lähteä yksin, vaan avuksi voi pyytää ammattilaista. Jos on oman lapsensa päihteidenkäytöstä huolissaan, apua voi pyytää esimerkiksi lapsen koulusta terveydenhoitajalta, kuraattorilta tai oppilashuollosta. Isoimmilla paikkakunnilla on myös erityispalveluita nuorille, kuten nuorisoasemia. Lisäksi voi soittaa valtakunnallisesti ympäri vuorokauden toimivaan päihdeneuvontaan, josta saa neuvoja ja apua”, kertoo EHYT ry:n projektipäällikkö Kim Kannussaari.

Kati Palsanen haastattelee Kannussaarta SOScastin uusimmassa jaksossa, jossa lapsensa päihteidenkäytöstä huolestuneet vanhemmat saavat vinkkejä asian käsittelyyn ja avun hakemiseen.
 

SOS-Lapsikylän Kati Palsanen ja EHYT ry:n Kim Kannussaari antavat huolestuneille vanhemmille vinkkejä siihen, miten kannabiksenkäytöstä voi keskustella oman lapsen kanssa.