Uusia Mummun ja Vaarin tupia avattu Leppävaaraan ja Espoon keskukseen

15.1.2020
Uutiset

Uusia Mummun ja Vaarin tupia on avattu vuoden alusta Espoossa Leppävaaraan ja Espoon keskukseen. Tupaa pidetään Leppävaarassa Åbergin lastentalolla joka keskiviikko klo 15-18. Espoon keskuksessa tupa on auki maanantaisin klo 16-19 Suvelan asukaspuiston tiloissa.

Mummun ja Vaarin tuvat ovat perhekahvilanomaisia kohtaamispaikkoja lapsiperheille ja vapaaehtoisille ikäihmisille. Tuvat ovat osa SOS-Lapsikylän Lähellä-hanketta, jonka tavoitteena on muun muassa tarjota perheille tärkeää ennaltaehkäisevää tukea ja apua arkeen.

Illat tuvilla tarjoavat vanhemmille kaivattuja hengähdystaukoja arjen keskelle. Iltojen aikana tuvilla valmistetaan yhdessä ruokaa ja syödään saman pöydän ääressä. Muilta osin iltojen tekeminen on hyvin vapaamuotoista ja joustavaa. Vapaaehtoisten varaisovanhempien rooli on merkittävä, sillä kaikilla perheillä ei ole isovanhempia arjen tukiverkostona tai nämä asuvat kaukana. 

Vuoden alussa myös Vantaan Hakunilan tupa muutti uusiin tiloihin.

Vuoden 2020 tupien aikataulut:

  • Ma klo 16-19, Espoon keskus, Suvelanasukaspuisto (Kirstintie 20)
  • Ti klo 16.15-19, Koivukylä, Koivukylän avoin kohtaamispaikka (Karsikkokuja 17)
  • Ke klo 15-18, Hakunila, Nissaksen asukaspuisto (Nissaksentie 9, Vantaa)
  • Ke  klo 15-18, Leppävaara, Åbergin lastentalo (Ajurinkuja 4)
  • To klo 15-18, Myyrmäki, Vihertien asukaspuisto (Vihertie 56 b, Vantaa)

Tuvat ovat auki kaikille alueen lapsiperheille. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää Lähellä-hankkeesta
Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta tuvalla? Lue lisää