”Suosituin jäbä ei ole se, joka menestyy koulussa” – SOScastin uusin jakso pureutuu poikien ongelmiin

17.12.2019
SOScast
Kalle Laanterä ja Kati Palsanen

Poikien huonompi koulumenestys ja kapea mieskuva ovat ongelmia, joita poikiin usein liitetään. Vaikka sukupuoliroolit ja -käsitykset ovat yhteiskunnassa vapautuneet, monien pojaksi itsensä kokevien elämää ohjaavat yhä ahtaat asenteet ja ajatukset siitä, millaisia poikien tai miesten kuuluu olla.

”Tilastojen mukaan suurin osa pojista pärjää yhtä hyvin kuin tytötkin. Kuitenkin siinä ryhmässä, joka ei pärjää koulussa, on enemmän poikia kuin tyttöjä. Poikien keskinäisessä kulttuurissa suosituin jäbä ei ole se, joka menestyy koulussa ja omaan tulevaisuuteen panostaminen nähdään negatiivisena asiana. Usein poikia myös kasvatetaan pienestä pitäen eri tavalla kuin tyttöjä, eikä heiltä välttämättä odoteta samalla tavalla vastuun kantamista kuin tytöiltä”, toteaa Helsingin Poikien talon johtaja Kalle Laanterä.

Poikien talon johtaja Kalle Laanterä keskustelee Kati Palsasen kanssa poikien haasteista SOScastin uusimmassa jaksossa.

SOScastin pojille omistetussa jaksossa Laanterä keskustelee Kati Palsasen kanssa poikiin kohdistuvista asenteista ja poikien haasteista. 

Millä tavoin poikien pärjäämistä voidaan tukea? Miten ymmärtää välillä hankalastikin käyttäytyviä poikia? Kuuntele SOScast!