Eva Ahlströmin säätiö jatkaa SOS-Lapsikylän tukiperhetyön vauhdittamista

10.12.2019
Tiedotteet
Eva Ahlströmin säätiön antama lahjoitus hymyilyttää kolmea naista

Eva Ahlströmin säätiön lahjoitus auttaa merkittävästi SOS-Lapsikylää laajentamaan tukiperhetoimintaansa valtakunnalliseksi. Tämä oli jo toinen lahjoitus tukiperhetoimintaa varten. Tukiperhetoiminta tarjoaa matalan kynnyksen varhaista apua perheille, jotka elävät kuormittavan arjen keskellä. SOS-Lapsikylä jatkaa palvelun kehittämistä ja laajentaa sitä kaikilla SOS-Lapsikylän toimintapaikkakunnilla.

”Tukiperhetarpeen taustalla voivat olla esimerkiksi yksinhuoltajuus, vaikea elämäntilanne tai sosiaalisten verkostojen vähyys tai puute. Tukiperheen avulla uupunut vanhempi saa levähtää ja lapsi voi viettää säännöllisesti aikaa turvallisten aikuisten kanssa. Tavallisesti lapset viettävät tukiperheessä noin yhden viikonlopun kuukaudessa. Vuonna 2019 pääsimme hyvään vauhtiin toiminnan laajentamisessa ja moni lapsi on saanut ikioman tukiperheen. Edelleen kuitenkin tuhannet lapset jonottavat tukiperhettä”, kertoo SOS-Lapsikylän viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen.

Tukija jo useiden vuosien ajalta

Eva Ahlströmin säätiölle on tärkeää olla mukana vähentämässä kielteistä kehitystä yhteiskunnassa. Tähän se pyrkii tukemalla haavoittuvassa asemassa olevien naisten, lasten ja perheiden kanssa työskenteleviä järjestöjä, joista SOS-Lapsikylä on hyvä esimerkki. Eva Ahlströmin säätiölle onkin tärkeää tukea SOS-Lapsikylän tekemää ennaltaehkäisevää työtä lapsiperheiden hyvinvoinnin parantamiseksi.

Yhteistyö Eva Ahlströmin säätiön ja SOS-Lapsikylän välillä alkoi jo vuonna 2016, jolloin säätiö tuki lapsikylässä asuvien lasten matkaa SOS-lapsikyläjärjestön yhteiselle, vuosittain järjestettävälle kansainväliselle suurleirille Italian Caldonazzoon. Tämän jälkeen säätiö on tukenut yksin maahan tulleiden pakolaisnuorten kummiperhetoimintaa, haavoittuvassa asemassa eläneiden lasten ja perheiden tunneleiriä sekä perhekuntoutusperheille tarkoitettuja viikonloppuleirejä. 

Tukiperheistä Suomessa huutava pula

Eva Ahlströmin säätiössä tiedetään, että lapsiperheiden ongelmat tulevat yhteiskunnalle kalliiksi, ellei niihin puututa ajoissa. Eva Ahlströmin säätiön hallituksen jäsen Helena Nahi uskoo, että säätiö pystyy lisäämään heikoimmassa asemassa olevien lasten ja perheiden hyvinvointia yhdessä SOS-Lapsikylän kanssa. 

”Meille on tärkeää, että tukemme kohdistuu toimintaan, joka on ennaltaehkäisevää, eikä laastari jo tulleisiin haavoihin. Avun saanti ajoissa ja asioihin puuttuminen ennen kuin ongelmat ovat aiheuttaneet suurta vahinkoa ovat ihmisten ja yhteiskunnan kannalta tärkeitä asioita”, painottaa Helena Nahi.

SOS-Lapsikylässä odotetaan innolla, mitä yhteistyöllä saadaan aikaan.

”Olemme ylpeitä ja riemuissamme siitä, että Eva Ahlströmin säätiö haluaa jatkaa SOS-Lapsikylän tukiperhetoiminnan laajentamisen tukemista Suomessa. Lapsiperheiden tuen tarve Suomessa on suuri ja tukiperheistä on huutava pula. Lahjoitus on meille merkittävä apu tukiperheiden rekrytoinnissa ja valmentamisen kehittämisessä. Lisäksi pystymme lahjoitusvaroilla järjestämään yhteisöllisyyttä lisääviä tapahtumia toiminnassa mukana oleville perheille”, iloitsee Leena Poutanen.
 
Lisätiedot:
SOS-Lapsikylän viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen, leena.poutanen(at)sos-lapsikyla.fi, p. 040 570 8298
Eva Ahlströmin säätiön hallituksen jäsen Helena Nahi, helena.nahi(at)evaahlstromsstiftelse.fi

Eva Ahlströmin säätiö jatkaa tukeaan SOS-Lapsikylän tukiperhetoiminnan laajentamiseksi. Yhteistyön jatkosta sopivat Anna Tornivuori (vas.) Eva Ahlströmin säätiöstä, Leena Poutanen SOS-Lapsikylästä sekä Eva Ahlströmin säätiön Helena Nahi (oik.).