Maria ja Antti nauttivat sijaisvanhemmuuden vuoristoradasta

19.11.2019
Podcast
Kädet joissa pieni talo.

Sijaisvanhempana oleminen on kuin vuoristorata: huippuhetkinä noustaan kovaa ylös, ja välillä taas tullaan alas. Näin kuvaavat sijaisvanhempina toimivat Maria ja Antti arkeaan sijaisperheenä. Monikulttuuriseen uusioperheeseen kuuluvat vanhempien lisäksi Marian biologinen lapsi, kouluikäinen sijoitettu lapsi ja koiranpentu.

Antti ja Maria keskustelevat SOScastissa yhdessä Kati Palsasen kanssa sijaisperheen arjesta ja huippuhetkistä.

”Sijaisperheen arki on tavallista lapsiperheen arkea. Toki lapsi tarvitsee paljon sääntöjä ja rajoja. Sijaisperheenä toimiminen on tuonut meitä enemmän yhteen, ja myös minun ja Antin suhde on vahvistunut”, Maria kertoo.

Marian mukaan sijaisvanhemmuus on kutsumustyö, joka puhuttelee erityisesti ihmisiä, jotka ovat huolissaan lasten tilanteesta. Antti taas muistuttaa, että vaikka kyse onkin työstä, pelkästään rahan vuoksi ei sijaisvanhemmaksi kannata ruveta.

”Sijaisvanhempana toimiminen on perhe-elämää, vanhemmuutta sekä turvallisen ja rakastavan kodin tarjoamista”, Antti sanoo.

Miten sijaisvanhemmaksi hakeudutaan ja miten siihen valmistaudutaan? Millaisia iloja ja haasteita Antti ja Maria ovat sijaisperheenä kohdanneet? Kuuntele SOScastin uusin jakso!

Antti ja Maria esiintyvät jaksossa muutetuilla nimillä heille sijoitetun lapsen yksityisyyden suojaamiseksi.

Kiinnostuitko sijaisvanhemmuudesta? Lue lisää: sijaisvanhemmuus.fi
”Sijoitetun lapsen odotus tuntuu samalta kuin biologisen lapsen syntymän odotus, mutta ilman isoa vatsaa. Samoja tunteita käydään läpi molemmissa”, kuvailee Antti, joka toimii sijaisperheenä vaimonsa Marian kanssa.