”Meillä ei ole poliittista tahtoa poistaa lapsiperheköyhyyttä”

30.9.2019
SOScast
Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen ja Kati Palsanen istumassa sohvalla

SOScastin 14. jaksossa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen keskustelee Kati Palsasen kanssa lasten ja nuorten asemasta Suomessa. Yksi lapsiasiavaltuutetun tavoitteista on eriarvoisuuden vähentäminen. Pekkarinen näkee keskeisenä keinona toimenpiteet, jolla parannettaisiin lapsiperheiden taloudellista asemaa.

”Tähän mennessä yhteiskunnalla ei ole ollut poliittista tahtoa vähentää lapsiperheiden köyhyyttä esimerkiksi tulonsiirtojen avulla. On ollut ihan tietoista politiikkaa, että tulonsiirtoja vähävaraisille on niukennettu. Esimerkiksi lapsilisää on pienennetty koko ajan. Totta kai perheet tarvitsevat myös palveluita, mutta ne eivät yksin riitä. Perheet, joilla on liian vähän rahaa, eivät hyödy siitä, että kotona käy virkailijoita kertomassa, miten elämää pitää elää”, Pekkarinen toteaa.

Mitä lapsiasiavaltuutettu tekee? Miten lasten ja nuorten asemaa parannetaan Suomessa? Kuuntele SOScast!
 

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen (vas.) penää SOScastissa toimia lapsiperheköyhyyden poistamiseksi.