Suuren suosion saaneet villieläinkuvat huutokaupataan SOS-Lapsikylän hyväksi

24.9.2019
Tiedotteet
Lauma pieniä ketun pentuja.

Maailmanlaajuista huomiota saaneen luontovalokuvaaja Ossi Saarisen ensimmäiset painetut teokset myydään julkisessa huutokaupassa SOS-Lapsikylän toiminnan tukemiseksi. Valokuvateokset ovat olleet kesän esillä Helsinki Wildlife by Soosseli -valokuvanäyttelyssä Radisson Blu Plaza Hotelissa Helsingissä. Hyväntekeväisyyshuutokaupan meklarina toimii taiteilija Katariina Souri.

22-vuotias Ossi Saarinen on tullut tutuksi hellyttävistä eläinkuvistaan, joista valtaosa on taltioitu Helsingissä ja Etelä-Suomen kaupunkimetsissä. Ossin Soosseli-instagram-tilillä on jo yli 187 000 seuraajaa. Helsinki Wildlife by Soosseli -näyttelyllä Radisson Blu Plaza Hotel ja Ossi Saarinen halusivat tehdä näkyväksi suomalaisen luonnon ainutlaatuisuuden. Samalla haluttiin tarjota kansainvälisille matkustajille mahdollisuus tutustua pääkaupunkiseudun monipuoliseen eläimistöön.

­– Ossin eläinkuvista ovat nauttineet sekä kotimaiset että ulkomaiset vierailijat. Ihmisille on ollut suuri yllätys, kuinka rikas luonnonvarainen eläimistö meillä vilisee ihan kaupungin keskustan läheisyydessä. Eläimiä on joka puolella, vaikket niitä näekään. Ulkomaisille vieraille näyttely on tarjonnut ainutlaatuisen ikkunan suomalaiseen luontoon, joka onkin yksi Suomen keskeinen vetovoimatekijä ja matkailuvaltti, iloitsee Radisson Blu Plaza Hotelin hotellinjohtaja Saija Syväjärvi.  

Ossi Saarisen rakastetuimmat eläinkuvat, kaikkiaan 15 teosta, kaupataan hyväntekeväisyyshuutokaupassa, joka järjestetään Plaza Restaurantissa maanantaina 30.9.2019 klo 18 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja se soveltuu erinomaisesti myös aloitteleville huutokauppakävijöille.

­– Kuvat on painettu suomalaiselle puumateriaalille, joten niiden kautta saa konkreettisestikin kosketuksen luontoon. Kaikki huutokaupan kautta saatavat myyntituotot lahjoitetaan SOS-Lapsikylän Suomen organisaatiolle, sanoo Saija Syväjärvi. 

­– Olemme iloisia, että olemme yhdessä Plazan kanssa löytäneet uudenlaisia ja kiehtovia tapoja tehdä yh-teistyötä lasten hyväksi, sanoo SOS-Lapsikylän yritysyhteistyöpäällikkö Annemi Usva-Vänttinen.

Radisson Hotel Groupilla on maailmanlaajuinen yhteistyösopimus SOS Children’s Villages -järjestön kanssa. 

Ketunpoikien seikkailu/ The adventure of fox cubs on yksi huutokaupassa myytävistä teoksista. Kuvaaja: Ossi Saarinen #soosseli


Lisätietoja:

Saija Syväjärvi, Hotellinjohtaja, Radisson Blu Plaza Hotel, saija.syvajarvi@radissonblu.com, p. 050 388 3560

Annemi Usva-Vänttinen, yritysyhteistyöpäällikkö, SOS-Lapsikylä, annemi.usva-vanttinen@sos-lapsikyla.fi, p. 040 046 5020
 

Lisätietoja hyväntekeväisyyshuutokaupasta:

Aika: Maanantai 30.9. klo 18.00
Paikka: Radisson Blu Plaza Hotel, Plaza Restaurant, Mikonkatu 23

•    Huutokaupassa myydään 15 kpl suositun Instagram taiteilijan Ossi Saarisen, #soosseli, lähimetsien eläinvalokuvatauluja, jotka ovat olleet esillä Helsinki Wildlife by Soosseli -näyttelyssä Radisson Blu Plaza Hotelissa 
•    Huutokaupan tuotto lahjoitetaan SOS-Lapsikylän Suomen organisaatiolle lyhentämättömänä
•    Ostaja voi maksaa taulun paikan päällä kortilla tai käteisellä
•    Huutokaupan Meklarina toimii taiteilija Katariina Souri

Plaza Restaurant: www.plazarestaurant.fi
Ossi Saarisen Instagram: www.instagram.com/soosseli/

Radisson Blu -hotelliketju kuuluu Radisson Hotel Groupiin, joka on yksi maailman nopeimmin kasvavista hotelliryhmittymistä. Ryhmään kuuluvat Radisson Blu Hotellien lisäksi Radisson Collection™, Radisson Blu®, Radisson®, Radisson RED®, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson and Country Inn & Suites® by Radisson -hotelliketjut. Radisson Hotel Groupilla on toiminnassa ja rakenteilla yli 1 400 hotellia ympäri maailmaa. Radisson Blu Hotelleja on Suomessa kahdeksan, joista neljä Helsingissä sekä yksi Espoossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Hotellit ovat keskittyneet tarjoamaan yksilöllisiä elämyksiä, ja yhteistä niille on kansainvälisesti palkittu palvelun laatu. Kaikki Suomen hotellit ovat Green Key -sertifioituja. 

SOS-Lapsikylä tekee lastensuojelutyötä kautta maailman. Tavoitteena on tarjota turvallinen lapsuus, jonka jokainen lapsi ansaitsee. SOS-Lapsikylän ensisijaisena tavoitteena on tukea lapsia ja perheitä niin, että lapset voivat elää omassa kodissaan. Silloin, kun tämä ei ole mahdollista, SOS-Lapsikylä tarjoaa lapselle mahdollisuuden kasvaa sijaisperheessä. Vuonna 2018 Suomen organisaatio mahdollisti yli 200 lapselle sijaiskodin ja lähes 600 lasta sai muita lastensuojelupalveluita.