SOS-Lapsikylän podcast-sarja alkaa: uusia kulmia lastensuojelukeskusteluun

25.1.2019
Tiedotteet
tyttö istuu nurmikolla kuulokkeet päässä

SOS-Lapsikylä aloittaa SOScast-nimisen 10 podcastin sarjan. Sarjassa SOS-Lapsikylän kehitysjohtaja Kati Palsanen keskustelee yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa lasten ja perheiden hyvinvointiin liittyvistä teemoista. SOScastin myötä halutaan lisätä tietoa ja ymmärrystä kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ja perheiden tilanteesta Suomessa.

Kehitysjohtaja Kati Palsasen mukaan lastensuojelu on monelle vielä valitettavan hämärä alue. SOScast on yksi keino vähentää leimaa ja mystiikkaa lastensuojelun ympäriltä.

”Perinteisessä mediassa ei välttämättä nosteta esiin kaikkia niitä asioita ja kysymyksiä, joista meidän mielestämme olisi tärkeä keskustella. Tämä on meille kanava ottaa esille vaiettujakin aiheita.”

Mielenkiintoisia näkökulmia ja omakohtaisia tarinoita

Podcasteja käytetään vielä suhteellisen vähän järjestöjen viestinnässä, mikä tekee SOS-Lapsikylästä edelläkävijän. Podcastit nauhoitetaan Rähinä Recordsin studiolla ja julkaistaan Acast-alustalla. Tuottajana toimii Asennemedia. Podcastit ovat kuultavina SOS-Lapsikylän verkkosivuilla, Spotifyssa, Acastissa ja iTunesissa. Noin puoli tuntia kestävät podcastit julkaistaan parillisten viikkojen tiistaisin.

”Pyydämme mukaan kiinnostavia henkilöitä tärkeistä teemoista. Vieraat tuovat parhaimmillaan uuden ja mielenkiintoisen kulman ja omakohtaisenkin tarinan lastensuojelukeskusteluun”, selittää Palsanen.

Palsanen sanoo, että SOScastin tarkoituksena on olla positiivinen ohjelma, joka herättää uusia ajatuksia ja josta kuulijalle jää hyvä olo.

”Ihannetilanteessa kuuntelija on jakson kuultuaan pikemminkin virkistynyt kuin ahdistunut, vaikka aiheet saattavatkin olla aika rankkoja. Haluamme tuoda esiin sen, että aina on toivoa.”

Ensimmäisinä vieraina tubeäiti ja Maria Ohisalo

SOScastin ensimmäisenä vieraana on tubeäiti Inari Fernandez. Äidin puheenvuoro -nimiseltä Youtube-kanavalta tunnetun Fernandezin kanssa keskustellaan hänen kokemuksistaan äitinä YouTubessa sekä siitä, mihin äitiä tarvitaan nuorten suosimassa somekanavassa.

Seuraavissa SOScasteissa keskustelemassa on muun muassa Vihreiden varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo, jonka kanssa puhutaan lapsiperheköyhyydestä. Muissa jaksoissa ääneen pääsevät esimerkiksi sijaisperheissä kasvaneet nuoret ja tukiperheenä toimiva perhe.

Jos Palsanen saisi valita, hän haluaisi SOScastin vieraaksi ehdottomasti tasavallan presidentti Sauli Niinistön keskustelemaan nuorten syrjäytymisen ehkäisemisestä ja lasten ja nuorten tulevaisuuden näkymistä.

”Suomessa moni asia on onneksi hyvin, mutta tarvitsemme lisää tulevaisuuden uskoa sekä empatiaa ja solidaarisuutta toisiamme kohtaan. Presidentti on yksi tärkeä instituutio näiden luomisessa.”

Lisätietoja:
SOS-Lapsikylän kehitysjohtaja Kati Palsanen, p. 040 825 1620, etunimi.sukunimi@sos-lapsikyla.fi