Hyvät käytännöt yksin maahan tulleiden nuorten kanssa toimimisessa

11.1.2019
Tukea työhösi
17-vuotias poika Syyriasta

SOS-Lapsikylän TUKENA-hanke etsii ja tunnistaa, dokumentoi ja jakaa Uudenmaan alueen perheryhmäkotitoiminnan hyviä käytäntöjä yhteistyössä arjen ammattilaisten kanssa. Dokumentoidut käytännöt julkaistaan ja jaetaan valtakunnallisesti hankkeen kotisivulla ja loppuraportissa.

Dokumentoidut hyvät käytännöt:

Hyvä käytäntö on toimintamalli, työtapa, käytännön ratkaisu tai muu menettely, joka tekee työstä sujuvampaa, hyödyllisempää, mielekkäämpää ja vaikuttavampaa. Hyvä käytäntö voi olla laaja ja kattava kokonaisuus tai yksi hyvin pieni asia, se voi olla aivan uusi innovaatio tai jotain jo vakiintunutta ja hyväksi koettua toimintaa.

 Hyvän käytännön tunnusmerkkejä ovat muun muassa:

  • todettu toimivuus ja tuloksellisuus
  • vaikuttavuus
  • taloudellisuus, käytettävyys ja hyödynnettävyys
  • innovatiivisuus
  • siirrettävyys ja yleistettävyys

Hyvä käytäntö on usein työntekijöillä olevaa hiljaista tietoa, joka työntekijästä itsestään saattaa tuntua hyvin arkipäiväiseltä tai itsestään selvältä, mutta jollekin toiselle samaa työtä tekevälle se ei sitä kuitenkaan ole.

Onko seuraava hyvä käytäntö sinun yksikössäsi? Ilmianna se! Ei tarvita kuin idea, hanketyöntekijät huolehtivat jatkotyöskentelystä.

Lisätiedot, yhteydenotot ja hyvien käytäntöjen ilmiannot Riikalle, p. 044 732 0885 tai riikka.hautakoski(at)sos-lapsikyla.fi