fbpx

Anna lapselle apua

”Kiitos pelastit mun hengen, pelkäsin et yrittäisin tehä jotain ku oon yksin kotona mut päätin tulla tänne puhuu vaikka eka tuntu vähän oudolta.”

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Lasten hätä on nyt suuri! Ahdistusta ja mielen hyvinvoinnin haasteita koskevien vakavien yhteydenottojen määrä on kasvanut hälyttävästi Apuu-chat-hätäpalvelussamme. 18 kertaa viikossa Apuu-chatin päivystäjä joutuu ilmoittamaan vakavasta tapauksesta viranomaisille kuten hätäkeskukseen, poliisille tai lastensuojeluun. Määrä on kasvanut merkittävästi viime vuodesta.

Lahjoitusten avulla olemme tänä vuonna voineen lisätä resursseja ja kohdata yhä useamman lapsen. Tänä vuonna kohtaamisia on ollut ennätysmäärä, lähes 100 joka päivä. Loma-aika ja juhlapyhät pahentavat kuitenkin entisestään lasten turvattomuutta, mikä näkyy yhteydenottojen lisääntymisenä loppuvuotta kohden.

Tarvitsemme apuasi nyt enemmän kuin koskaan, sillä pystymme vastaamaan tällä hetkellä vain puoleen yhteydenotoista. Anna apua lapselle.

Yhdenkään lapsen elämä ei odota! – Ryhdy kuukausilahjoittajaksi ja auta meitä varmistamaan, että jokaisen lapsen hätä tulee kuulluksi!

Hätä on tämän näköinen

150 000
yhteyden­ottoa

Vuodesta 2020 alkaen Apuu-chattiin on tullut yhteensä 150 000 yhteydenottoa lapsilta ja nuorilta. Vuoden 2022 aikana tuli 60 000 yhteydenottoa.

18
soittoa hätänumeroon viikossa

Tänä vuonna olemme joutuneet soittamaan hätänumeroon, poliisille tai lastensuojeluun yli 18 kertaa joka viikko akuutissa hätätilanteessa.

yli 140
lasta

Joka päivä yli 140 lasta pyytää apua Apuu-chatista. Yli 40 lasta jää ilman apua, koska emme pysty vastaamaan kaikkiin yhteydenottoihin.

10 €:n lahjoitus

Yksi keskustelu Apuu-chatissa lapsen kanssa maksaa noin 10 €.

Pieni tyttö istuu pöydän ääressä puhelimen kanssa.

Varmista, ettei lapsen hätä jää näkymättömäksi

Viime vuonna 2022 lasten matalan kynnyksen hätäpalveluumme Apuu-chatiin tuli 60 000 yhteydenottoa lapsilta ja nuorilta. Tilanne on tänäkin vuonna kestämätön, sillä vaikka lahjoitusten avulla resursseja on lisätty, pystymme yhä tällä hetkellä vastaamaan vain 69 %  kaikista yhteydenotoista eli kolmasosa apua hakevista lapsista jää ilman apua.

Yksi yleisimmistä lasten yhteydenoton syistä on ahdistunut mieliala sekä muut mielen hyvinvoinnin haasteet kuten masennus, viiltely tai itsetuhoisuus.  Myös arjessa selviytyminen, kiusaaminen, yksinäisyys sekä kaverisuhteisiin tai vanhempiin liittyvät ongelmat painavat monen lapsen mieltä, etenkin nyt joulun aikaan.

Saamme hälyttäviä avunpyyntöjä lapsilta joka päivä. Vakavissa perheväkivaltaan, laiminlyöntiin tai itsetuhoisuuteen liittyvissä yhteydenotoissa Apuu-chatin päivystäjämme tekee ilmoituksen viranomaiselle.

Tänä vuonna vakavien ja yhteydenottojen määrä on lisääntynyt huomattavasti. Noin 18 kertaa viikossa Apuu-chatin päivystäjä joutuu ilmoittamaan vakavasta tapauksesta viranomaisille kuten hätäkeskukseen, poliisille tai lastensuojeluun.

Yhdenkään lapsen elämä ei odota! –  Tee lahjoitus nyt ja auta meitä varmistamaan, että jokaisen lapsen hätä tulee kuulluksi.

Apuu-chat on tarkoitettu 7–15-vuotiaille lapsille tilanteeseen, jossa hän kokee olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsee apua. Chat on auki joka päivä klo 9–22 osoitteessa apuu.fi.

Apuu-chatissa lasten apuna ovat SOS-Lapsikylän lastensuojelun ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset.

Pieni tyttö seisoo puhelimen kanssa

Lahjoittamalla saat lasten ja nuorten äänen kuuluviin!

Lahjoitusten tuotoilla voimme muun muassa kattaa Apuu-chatin toimintakuluja, lisätä koulutettujen vapaaehtoistemme määrää ja auttaa yhä useampaa lasta, sillä yhdenkään lapsen elämä ei odota.

Käytämme lahjoitukset aina siihen lapsia ja perheitä tukevaan ehkäisevään toimintaamme, missä on suurin tarve. Lahjoituksellasi varmistamme, että apua tarvitsevat lapset ja nuoret saavat yhteyden turvalliseen aikuiseen, tukea koulunkäyntiinsä ja apua mieltään askarruttavissa kysymyksissä. Lahjoittajiemme avulla saamme lasten ja nuorten äänen kuuluviin!

Lapsen elämä ei odota – ryhdy kuukausilahjoittajaksi jo tänään. Kiitos Sinulle, kun välität. 

Haluatko tehdä lahjoituksen yrityksesi kautta? Vieraile yrityssivullamme.

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

75%
Lahjoituksestasi käytetään lasten ja nuorten auttamiseen.
25%
Lahjoituksista käytetään hallinnointiin, viestintään ja uusien lahjoittajien hankintaan.

Pienten lasten avuntarve on kasvussa