fbpx

Anna lapselle apua

”Kiitos pelastit mun hengen, pelkäsin et yrittäisin tehä jotain ku oon yksin kotona mut päätin tulla tänne puhuu vaikka eka tuntu vähän oudolta.”

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Lasten hätä on nyt suuri! Itsetuhoisuutta koskevien vakavien yhteydenottojen määrä on kasvanut hälyttävästi Apuu-chat -hätäpalvelussamme. Viime lokakuusta lähtien olemme joutuneet soittamaan hätänumeroon 40 kertaa akuutissa itsemurhatilanteessa. Tämä on yli puolet enemmän kuin aikaisempien kuukausien aikana.

Pelkästään vuonna 2022 olemme saaneet lähes 60 000 avunpyyntöä lapsilta, eli noin puolet enemmän kuin vuonna 2021. Loma-aika ja juhlapyhät pahentavat entisestään lasten turvattomuutta, mikä näkyy yhteydenottojen lisääntymisenä.

Tarvitsemme apuasi nyt enemmän kuin koskaan, sillä pystymme vastaamaan tällä hetkellä vain puoleen yhteydenotoista.

Yhdenkään lapsen elämä ei odota! – Ryhdy kuukausilahjoittajaksi ja auta meitä varmistamaan, että jokaisen lapsen hätä tulee kuulluksi!

Hätä on tämän näköinen

60 000
yhteyden­ottoa

Vuonna 2022 Apuu-chattiin on tullut 60 000 yhteydenottoa lapsilta. Vuoden 2021 aikana tuli yhteensä 36 000 yhteydenottoa.

yli 40
soittoa hätänumeroon

Viime lokakuusta lähtien olemme joutuneet soittamaan hätänumeroon yli 40 kertaa akuutissa itsemurhatilanteessa.

yli 160
lasta

Joka päivä yli 160 lasta pyytää apua Apuu-chatista. Yli 80 lasta jää ilman apua, koska emme pysty vastaamaan kaikkiin yhteydenottoihin.

10 €:n lahjoitus

Yksi keskustelu Apuu-chatissa lapsen kanssa maksaa noin 10 €.

Pieni tyttö istuu pöydän ääressä puhelimen kanssa.

Varmista, ettei lapsen hätä jää näkymättömäksi

Tänä vuonna lasten matalan kynnyksen hätäpalveluumme Apuu-chattiin tullut jo 60 000 yhteydenottoa lapsilta ja nuorilta. Tilanne on kestämätön, sillä pystymme tällä hetkellä vastaamaan vain puoleen kaikista yhteydenotoista.

Yksi yleisimmistä lasten yhteydenoton syistä on ahdistunut mieliala, jonka taustalla on muun muassa masennusta, syömishäiriöitä tai itsetuhoisuutta.

Vakavissa tapauksissa chat-päivystäjä tekee rikosilmoituksen, lastensuojeluilmoituksen, ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen tai hätänumeroon. Valitettavasti päivystäjämme joutuvat olemaan yhteydessä viranomaisiin joka päivä.

Vakavissa yhteydenotoissa hälyttävintä tällä hetkellä on lasten itsetuhoisuuden merkittävä lisääntyminen. Lokakuusta lähtien olemme joutuneet soittamaan hätänumeroon 40 kertaa akuutissa itsemurhatilanteessa, tämä on yli puolet enemmän kuin aikaisempien kuukausien aikana.

Yhdenkään lapsen elämä ei odota! –  Ryhdy kotimaan kuukausilahjoittajaksi nyt ja auta meitä varmistamaan, että jokaisen lapsen hätä tulee kuulluksi.

Apuu-chat on tarkoitettu 7–15-vuotiaille lapsille tilanteeseen, jossa hän kokee olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsee apua. Chat on auki joka päivä klo 9–22 osoitteessa apuu.fi.

Apuu-chatissa lasten apuna ovat SOS-Lapsikylän lastensuojelun ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset.

Pieni tyttö seisoo puhelimen kanssa

Lahjoittamalla saat lasten ja nuorten äänen kuuluviin!

Lahjoitusten tuotoilla voimme muun muassa kattaa Apuu-chatin toimintakuluja, lisätä koulutettujen vapaaehtoistemme määrää ja auttaa yhä useampaa lasta, sillä yhdenkään lapsen elämä ei odota.

Käytämme lahjoitukset aina siihen lapsia ja perheitä tukevaan ehkäisevään toimintaamme, missä on suurin tarve. Lahjoituksellasi varmistamme, että apua tarvitsevat lapset ja nuoret saavat yhteyden turvalliseen aikuiseen, tukea koulunkäyntiinsä ja apua mieltään askarruttavissa kysymyksissä. Lahjoittajiemme avulla saamme lasten ja nuorten äänen kuuluviin!

Lapsen elämä ei odota – ryhdy kuukausilahjoittajaksi jo tänään. Kiitos Sinulle, kun välität. 

Haluatko tehdä lahjoituksen yrityksesi kautta? Vieraile yrityssivullamme.

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

75%
Lahjoituksestasi käytetään lasten ja nuorten auttamiseen.
25%
Lahjoituksista käytetään hallinnointiin, viestintään ja uusien lahjoittajien hankintaan.

Pienten lasten avuntarve on kasvussa