Tiedotteet

Järjestöt haastavat kuntavaaliehdokkaat lasten ja nuorten asialle

Kuntavaaliehdokkaat haastetaan allekirjoittamaan Lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulu. Allekirjoittamalla ehdokkaat sitoutuvat edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia tukevia tavoitteita, mikäli tulevat valituiksi kunnanvaltuutetuiksi.

Lue lisää
Lastensuojelun tilastot eivät vastaa työn arkea

Tiedote 22.12.2016 klo 10:29: Tuoreen Lastensuojelu 2015 -tilaston mukaan huostaan otettujen lasten määrä väheni viime vuonna kolme prosenttia edellisestä vuodesta. SOS-Lapsikylän mukaan myönteinen muutos ei näy käytännön lastensuojelutyön arjessa. Pikemminkin päinvastoin.

Lue lisää
SOS-Lapsikylä palkitsi Haapajärven rohkeudesta turvapaikanhakijoiden auttamisessa

Tiedote 14.12.2016: SOS-Lapsikylä ry jakoi syyskokouksessaan kolme ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalia. Yksi saajista oli Haapajärven kaupunki, joka palkittiin rohkeudestaan ja sitoutumisestaan pakolaiskriisin hoidossa.

Lue lisää
Aikuiset ovat lasten koko elämän tuki ja turva – vietä raitis joulu lapsesi kanssa!

Suomalaisperheissä koetaan vuosittain 2,2 miljoonaa kertaa tilanne, jossa aikuiset ovat merkittävästi päihtyneenä lasten seurassa. Tämä tarkoittaa, että alkoholi on osa 6000 lapsen elämää joka päivä. Niin on valitettavan yleisesti myös jouluna. On entistä tärkeämpää, että aikuisväestö huomioi lasten hyvinvoinnin ja asettaa sen oikeutetusti tärkeimmälle sijalle myös juhlittaessa.

Lue lisää
Joka kymmenes lapsi kasvaa ilman riittävää huolenpitoa

Joka kymmenes lapsi, eli 220 miljoonaa lasta ympäri maailman, kasvaa ilman hoitoa ja huolenpitoa, johon hänellä on oikeus. Tämä vaarantaa lapsen emotionaalisen, fyysisen ja psyykkisen kehityksen - ja samalla hänen tulevaisuutensa.

Lue lisää
25 järjestöä vaatii Suomea moninkertaistamaan pakolaiskiintiönsä

Maailmassa on enemmän pakolaisia kuin kertaakaan sitten toisen maailmansodan. Heistä suurin osa on kehittyvissä maissa. Suomi voi omalta osaltaan tehdä enemmän poikkeuksellisen tilanteen ratkaisemiseksi. Siksi 25 kansalaisjärjestöä vaatii Suomea moninkertaistamaan pakolaiskiintiönsä.

Lue lisää

Avoimet työpaikat

Haemme kehittämissuunnittelijaa keskustoimistollemme pääkaupunkiseudulle

Sinulla on näkemystä lapsiperheiden palveluiden kehittämistarpeista. Kehittämissuunnittelijan tehtävässä tavoitteisiin pääsy edellyttää kehittämisosaamista, innovatiivisuutta ja kokonaisvaltaista lapsiperheiden palvelujärjestelmän tuntemusta.

Haemme Kuopioon kehittämissuunnittelijaa

Sinulla on näkemystä lapsiperheiden palveluiden kehittämistarpeista. Kehittämissuunnittelijan tehtävässä tavoitteisiin pääsy edellyttää kehittämisosaamista, innovatiivisuutta ja kokonaisvaltaista lapsiperheiden palvelujärjestelmän tuntemusta.

Haemme lapsikylävanhemman sijaista Kaarinaan

Lapsikylävanhemman sijainen työskentelee työjaksojen aikana lapsikylä- ja/tai sijaiskodissa ympärivuorokautisesti. Tehtävät vaihtelevat lasten ja kotien tarpeiden mukaan.

Haemme sosiaalityöntekijää Tampereelle

Työtehtäviin kuuluvat muun muassa sijaisvanhempien rekrytointi, sijoitusprosessit ja yhteistyö sijoittaviin kuntiin sekä sijaisvanhempien ja lasten tukeminen.

SOS-Lapsikylä hakee lapsikylävanhempaa Vihantiin

Vihannin lapsikylä hakee lapsikylävanhempaa hoitamaan ja kasvattamaan lapsikylään sijoitettuja lapsia, jotka eivät voi asua omassa kodissaan. Lapsikylävanhempi asuu lapsikyläkodissa yhdessä kotiin sijoitettujen lasten kanssa.

Sinustako toimeksiantosuhteinen sijaisvanhempi Vantaan tai Espoon lapsikylään?

SOS-Lapsikylä tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden yhdistää työ, perhe ja koti. Käynnistämme lapsikylätoiminnan Vantaan Kivistössä v. 2017. Haemme uusiin, tammikuussa valmistuviin koteihin sijaisvanhempia, joilla on halu ja valmius toimia erityisesti sisarusten tai erityistä hoitoa tarvitsevien lasten sijaisvanhempana.

Haemme omassa kodissa toimivia sijaisvanhempia ympäri Suomen

Haemme toimeksiantosuhteisia sijaisvanhempia Punkaharjulle, Kaarinaan, Ylitorniolle, Vihantiin ja Espoon Tapiolaan.

Haemme lapsikylävanhempia Espooseen, Kaarinaan ja Vihantiin

Lapsikylävanhempi on sijaisvanhemman ammattinimike SOS-lapsikylätyössä. Lapsikylävanhemmat asuvat ja työskentelevät lapsikyläkodissa hoitaen kotiin sijoitettuja huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja lapsia.