Tiedotteet

Miljoonat lapset vaarassa syrjäytyä ilman riittävää huolenpitoa

SOS-lapsikyläjärjestön arvion mukaan 220 miljoonaa lasta eli joka kymmenes lapsi maailmassa kasvaa ilman riittävää huolenpitoa.

Lue lisää
Vuoden Kunnallinen lastensuojeluteko -palkinto SOS-kumppanuudesta Varkauden kaupungille

SOS-Lapsikylän ja Varkauden kaupungin kehittämä toimintamalli lapsiperheiden tukemiseen palkittiin tämän vuoden Kunnallisena lastensuojelutekona Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä Finlandia-talolla tiistaina 26.9.2017. Lastensuojelun Keskusliitto järjesti kilpailun yhdessä Huoltaja-säätiön kanssa.

Lue lisää
Palveluiden vaikuttavuus saatava tulevan sote-mallin keskiöön

Kunta tahtoo säästää, mutta kuntalaiset tahtovat palveluita. Molemmat ovat mahdollisia, kun hyvän ja vaikuttavan toiminnan takaamiseksi myydään suoritteiden sijaan tulosta ja lakataan tuijottamasta hintalappua. Lyhytnäköisesti valittu halvin ratkaisu voi pitkällä tähtäimellä osoittautua kalleimmaksi.

Lue lisää
Suomen ensimmäinen SOS-lapsikylä muuttaa – toiminnan ydin säilyy

SOS-Lapsikylän toiminta muuttaa Espoossa Tapiolasta Niittykumpuun heinäkuun alussa. Uudessa lapsikylässä sijaisperheiden kodit sijaitsevat lähellä toisiaan muun asutuksen lomassa, eivät jatkossa enää samalla SOS-Lapsikylän tontilla kuten Tapiolassa.

Lue lisää
Insaco Oy:stä SOS-Lapsikylän ensimmäinen yritysyhteistyökumppani Kuopiossa

SOS-Lapsikylä on saanut Pohjois-Savoon ensimmäisen yritysyhteistyökumppaninsa tukemaan alueen lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämistä, kun korjausrakentamiseen erikoistunut Insaco Oy lähti mukaan yhteistyöhön kolmeksi vuodeksi.

Lue lisää
Järjestöt maailman pakolaispäivänä: Pakolaiskiintiötä korotettava historiallisessa pakolaistilanteessa

Yli 40 järjestöä vetoaa Suomen hallitukseen maailman pakolaispäivänä 20.6. Kun maailmassa on jälleen enemmän pakolaisia kuin koskaan, Suomen on osallistuttava yhteiseen vastuunjakoon. Pakolaiskiintiötä on korotettava, järjestöt vaativat eduskunnassa järjestetyssä tilaisuudessa tänään.

Lue lisää

Avoimet työpaikat

Haemme SOS-Lapsikylään Vantaalle perhekuntoutuksen ohjaajaa

Perhekuntoutusyksikön ohjaajana toimit tiiviissä suhteessa perheeseen ja sen jokaiseen jäseneen kuntoutuksen ajan. Elät mukana arjessa tavoitteena luoda luottamuksellinen yhteistyösuhde perheen kanssa. Työ pitää sisällään erilaisia lapsiperheen arjen toimintoja, terapeuttista työskentelyä sekä ryhmien ohjausta. Työ on pääsääntöisesti kaksivuorotyötä ja siihen kuuluu myös viikonlopputyötä.

Haemme SOS-Lapsikylään Kuopioon yötyötä tekevää perhetyöntekijää

Yötyöntekijänä pidät huolta perheiden selviytymisestä myöhäisilloissa, yöaikaan ja varhaisaamuissa. Edellytämme sinulta kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon. Koulutuksena sinulla on vähintään sosiaali- tai terveysalan perustutkinto. Sinulla on ymmärrystä dialogisesta työotteesta ja kykyä toteuttaa sitä käytännön työssä. On eduksi, jos sinulla on kokemusta perheiden kanssa työskentelystä ja yötyön tekemisestä.

Haemme SOS-Lapsikylään Kuopioon perheterapeuttia tai perhetyöntekijää

Työssäsi toimit tiiviissä suhteessa perheeseen ja sen jokaiseen jäseneen koko kuntoutuksen ajan. Elät mukana perheen arjessa tavoitteena luoda avoin ja luottamuksellinen yhteistyösuhde perheen kanssa. Työ pitää sisällään erilaisia lapsiperheen arjen toimintoja, terapeuttista työskentelyä sekä ryhmien ohjausta. Työ on pääsääntöisesti kaksivuorotyötä ja siihen kuuluu myös viikonlopputyötä.

Haemme SOS-Lapsikylään Ylitorniolle lapsikylävanhemman sijaista

Lapsikylävanhemman sijainen työskentelee työjaksojen aikana lapsikyläkodissa ympärivuorokautisesti. Tehtävät vaihtelevat lasten ja kotien tarpeiden mukaisesti. Ensisijaista työssä on lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen ja hänen hyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan huolehtiminen yhteistyössä muiden lapsikylän ammattilaisten kanssa. Tärkeä tehtävä on myös lapsen ja hänen läheistensä yhteydenpidon tukeminen.

Haemme lapsikylävanhempia Vihantiin

Vihannissa, joka kuuluu nykyisin Raahen kaupunkiin, SOS-Lapsikylä on toiminut vuodesta 1982 lähtien. Lapsikylä sijaitsee 35 kilometrin päässä Raahen keskustasta ja 70 kilometriä Oulusta etelään. Lasten tarpeisiin suunnitellussa ja väljästi rakennetussa kylässä on sekä omakotitaloja että rivitaloasuntoja. Lapsikylän erityispiirre perhehoidon kentällä on yhteisöllisyys, joka auttaa sijaisvanhempaa onnistumaan vaativassa tehtävässä.

Sinustako sijaisvanhempi Vantaan, Espoon tai Kuopion lapsikylään?

SOS-Lapsikylä tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden yhdistää työ, perhe ja koti. Käynnistämme lapsikylätoiminnan Vantaan Kivistössä ja Kuopioon Saaristokaupunkiin v. 2017. Haemme uusiin, tammikuussa valmistuviin koteihin sijaisvanhempia, joilla on halu ja valmius toimia erityisesti sisarusten tai erityistä hoitoa tarvitsevien lasten sijaisvanhempana.

Haemme omassa kodissa toimivia sijaisvanhempia ympäri Suomen

Haemme toimeksiantosuhteisia sijaisvanhempia Punkaharjulle, Kaarinaan, Ylitorniolle, Vihantiin ja Espoon Tapiolaan.

Haemme lapsikylävanhempia Kaarinaan

Lapsikylävanhempi on sijaisvanhemman ammattinimike SOS-lapsikylätyössä. Lapsikylävanhemmat asuvat ja työskentelevät lapsikyläkodissa hoitaen kotiin sijoitettuja huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja lapsia.