Merkkipäiväkeräys on jaettu lahja

Espoolainen Juha Vanhanen tietää, että jaettu ilo kantaa kauas. Hän vietti 60-vuotisjuhliaan huhtikuussa ja ohjasi lahjavarat SOS-Lapsikylän kotimaan toiminnalle.

Jo 10 vuotta sitten Juha päätti, että haluaa jakaa onnentoivotukset viipurilaiselle lastensairaalalle. Viime keväänä 60-vuotissyntymäpäiviä suunnitellessaan hänelle oli jälleen selvää, ettei hän halua maljakoita ja viinipulloja.

"Halusin ohjata lahjat jollekin, joka tarvitsee niitä minua enemmän. Juhlia suunnitellessani kysyin ystävältäni ja synttärijuhlien juontajalta Anna-Liisa Tilukselta, mikä olisi hyvä kohde. Hän kertoi SOS-Lapsikylästä, ja innostuin siitä heti", Juha sanoo.

Juha on mukana Lastenklinikan Kummien toiminnassa ja yksittäisissä hyväntekeväisyysprojekteissa. Juniorityötä hän tekee vapaamuotoisen jääkiekkoporukkansa
kanssa.

"Lahjoituksen avulla pystyy oikeasti auttamaan ja vaikuttamaan konkreettisesti apua tarvitsevien tilanteeseen. Halusin ohjata oman lahjoitukseni kotimaan kohteeseen, koska meillä on vielä niin paljon tehtävää omien lastemme hyväksi."

Vain tilinumero ja viite

Juha oli lahjoituksestaan yhteydessä SOS-Lapsikylään, josta hänelle toimitettiin tilinumero ja viite. Nämä Juha liitti kutsuun.

"Se oli todella helppoa. Kun vielä korostin, että ihan oikeasti haluan lahjat SOS-Lapsikylälle, niin vieraat toteuttivat toiveeni. Olen saanut pelkästään hyvää palautetta merkkipäivälahjoituksesta. Monet ovat todenneet, etteivät ole tulleet edes ajatelleeksi tällaista vaihtoehtoa. Toivon, että muutkin innostuvat ohjaamaan lahjansa hyväntekeväisyyteen. Moni voi ajatella, ettei yksittäinen lahjoitus tunnu missään. Jos me kaikki ohjaamme lahjat hyväntekeväisyyteen samalla tavalla, saamme jo paljon aikaiseksi."

Juha kertoo ihmisten pitäneen SOS-Lapsikylää hyvänä keräyskohteena, koska SOS-Lapsikylän työ on konkreettista.

Yhdessä auttaen

Juha ei halua pelkästään suositella merkkipäivälahjoitusten tekemistä, vaan lähes julistaa sitä, kuinka auttamisesta saa voimaa. Hänen mielestään keräysmahdollisuudesta tulisi keskustella enemmän, jotta mahdollisimman moni tietäisi siitä.

"Yhdessä antamisesta tulee hyvä mieli. Hyväntekeväisyys antoi hienon lisän juhliini."

Juhan merkkipäiväkeräys tuotti mukavasti, ja summaksi kertyi 5 200 euroa. Siinä on mukana juontajapalkkio, jonka Anna-Liisa halusi antaa potin jatkoksi.

"Sain SOS-Lapsikylästä kauniin kiitoskirjeen, jonka aion liittää omaan kiitoskirjeeseeni merkkipäiväkeräykseen osallistuneille. Syntymäpäivät tuottivat paljon hyvää mieltä minulle ja uskon ilon tarttuneen myös muihin", Juha miettii.

Teksti: Johanna Pelto-Timperi
Kuva: Juha Vanhasen kotialbumi

Perusta oma keräys lapsille ja perheille

Oletko viettämässä merkkipäivääsi tai muuta juhlaa? Mitäpä jos onnittelukorttien ja kukkakimppujen antamisen sijaan ilahduttaisit vaikeissa oloissa eläviä lapsia joko Suomessa tai maailmalla?

Näin helppoa keräyksen perustaminen on:

  • Mene osoitteeseen oma.sos-lapsikyla.fi
  • Valitse keräyskohde valmiista vaihtoehdoista.
  • Pyydä ystäviltäsi lahjoitusta keräykseesi esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai sähköpostin kautta.
  • Voit seurata keräyksen etenemistä ja lukea ystäviesi tervehdyksiä keräyksesi sivulla.