Perhe on vahva sana. Perhe tarkoittaa että välittämisen lisäksi kannamme myös vastuuta toinen toisistamme.

Fazer on suomalaisen perheen omistama yritys, nyt jo viidennessä ja kuudennessa sukupolvessa. Perheellä ja vastuulla on yrityksessämme suuri merkitys. Omistajilla on vastuu siirtää yritys tuleville sukupolville hyvässä kunnossa. Yrityksellä on vastuu toimia niin että myös ympärillä oleva yhteiskunta kehittyy ja voi hyvin.

Kun Karl Fazer vuonna 1891 perusti ranskalais-venäläisen konditoriansa Helsingin keskustaan, ei puhuttu yritysvastuusta. Yrityksen rooli aktiivisena osana yhteiskuntaa oli sisäänrakennettua ja aikoinaan esimerkiksi porvarisoikeuksien saamiseen liittyi lahjoituksen antaminen ”kaupungin vähäosaisille”. 1800 -luvun lopussa Helsinki kasvoi ja kehittyi huimaa vauhtia ja väkiluku kasvoi. Teknologiset saavutukset, kuten hissi, vauhdittivat paitsi Fazerin yritystoiminnan, myös koko kansakunnan hyvinvoinnin kasvua. Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla yritysten rooli oli merkittävä. Sven Fazerin siirtäessä Fazerin tuotannon Helsingin keskustasta Vantaan Vaaralaan, rakennettiin alueelle myös päiväkoti, asuintaloja ja palveluita, jopa kirkko.

Perhe on yksi yhteiskunnan peruspilareista. Perhe, oli se muodoltaan millainen tahansa, antaa parhaimmillaan eväät tasapainoiseen elämään; läheisyyttä, turvaa ja lämpöä.
SOS-Lapsikylä tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen perhe-elämään niille lapsille, joille se muuten ei ole mahdollista. Tätä työtä Fazer on halunnut olla tukemassa jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Konkreettisesti tämä tarkoittaa taloudellista tukea mutta myös yhteisiä hyviä hetkiä. Tulevana kesänä kahvilaliiketoimintamme, se sama jonka Karl Fazer nuorena miehenä perusti, tarjoaa kesätyöpaikkoja ravintola-alaa opiskeleville SOS-lapsikylänuorille. Uskomme että lapsena ja nuorena saadut onnistumisen ja hyväksytyksi tulemisen kokemukset kantavat koko elämän ja rakentavat siten yhteiskuntaamme edelleen eteenpäin.

,

<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>