Monessa suomalaisessa perheessä vietetään tänäkin jouluna kulutusjuhlaa. Käymme tavarataloissa ja marketeissa täyttämässä ostoskärrymme erilaisilla lahjoilla ja valtavilla määrillä ruokaa. Monet lapset saavat mielettömiä määriä lahjoja, joista osa on täysin turhia ja päätyy pian lelukaappiin pölyttymään. Myös me aikuiset saamme lahjoja, joita emme tarvitse. Lahjoja laitetaan enemmän ja enemmän kiertoon tai niitä palautetaan joulun jälkeen liikkeisiin. Olen sortunut tähän itsekin, anteeksi äiti. Ylijäämäruoka kannetaan joulun jälkeen kaatopaikoille.

Eriarvoistuminen näkyy jouluna

Valitettavasti joulu on myös yhteiskunnassamme eriarvoistumisen aikaa. Antaminen ja saaminen eivät jakaannu tasapuolisesti. Ei, vaikka miten Korvatunturilla paketoitaisiin joulusta juhlavaa. Vaikka tuntuukin epäreilulta sanoa, niin tosiasia kuitenkin on, että kaikille meille joulu ei ole iloinen ja rakkautta täynnä oleva juhla.

Monissa lapsiperheissä väsyneet vanhemmat tarvitsisivat tukea ja toivoa vaikeuksiensa keskellä joulunakin. Vanhempien voimat ehtyvät eikä syitä nousta sängystä löydy. Monet pienet tytöt ja pojat viettävät joulua aivan yksin pelkojensa keskellä. Lapset eivät odota saavansa lahjoja tai joulun herkkuja. Joulupukin käymisestä he eivät osaa edes unelmoida. Heille tärkeintä on se, että jouluna olisi edes turvallista. Ja ehkä se, että äiti ja isä olisivat paikalla.

Joulun pitäisi olla kaikille hyvä ja onnellisuutta täynnä oleva juhla. Hyvän joulumielen pitäisi kuulua meistä jokaiselle.

Jotkut lahjat vain ovat tärkeämpiä kuin toiset

Minulle ja monelle muulle joulu on antamisen ja läheisistä välittämisen aikaa. Lahjoja on ihana saada ja erityisesti niitä on ihana antaa. Me voimme tehdä eettisiä lahjavalintoja joulupukin puolesta, ja vaikuttaa siihen, millaisia lahjoja rakkaimpamme tänä vuonna saavat.

Tavaroihin kuluttamisen sijaan voi hankkia esimerkiksi aineettoman lahjan SOS-Lahjakaupasta. Teet silloin joulun hyvän teon ja annat hyvän lahjan rakkaallesi. Samalla annat joululahjan heikoimmassa asemassa oleville lapsille ja perheille.

Tänä jouluna voimme tarjota yhä useammalle lapselle ja perheelle jouluiloa. Joulun parhaassa lahjakaupassa käymisen jälkeen joulupukkikin pääsee aloittamaan matkansa Korvatunturilta kohti lapsia ja perheitä levollisin ja iloisin mielin.

Hyvää joulunodotusta ja joulumieltä jokaiselle lukijalle!

 

Osta joulun tärkein lahja SOS-Lahjakaupasta