Nyt kun olemme asuneet täällä reilun kuukauden, olemme saaneet ihmetellä, kuinka helposti lapset ovat sopeutuneet uuteen kotiin. Vaikka paikka on uusi ja asumismuotokin kerrostalossa on uusi, lapset ovat sujuvasti ottaneet tilanteet haltuun.

Ekaluokkalainen osaa itse soittaa ovisummeria ja tulla hissillä oikeaan kerrokseen koulusta tullessaan. Muut koululaiset eivät aamuisin valita aikaista kouluun lähtöä, kun käyvät kevään vielä entisen asuntomme lähellä sijaitsevaa koulua. Teini taas on itse selvittänyt tarvittavat bussiyhteydet kouluun sekä harrastuksiin. Lapsissa on näkynyt hienoa vastuunottoa uusissa ympyröissä.

Kotimme on kaunis, toimiva ja rauhallinen. Talon kummallakaan puolella olevan tien liikennemelu ei kantaudu asuntoon, joten äänieristys talossa on hyvä. Jokainen lapsemme nauttii myös oman huoneen rauhasta ja tilan tunnusta. On ollut rauhoittavaa ihan meille kaikille, että tilaa on riittävästi eikä tarvitse olla kylki kyljessä, jos kaipaa omaa rauhaa.

Olenkin miettinyt, että vaikka muutokset ovat aina voimia vaativia ja vähän vaikeita, saavat lapsemme muun muassa tämän muutoksen kautta hyviä aineksia tulevaan elämään. He näkevät, että koti on siellä, missä ovat läheiset ihmiset ja tutut tavarat. Ja etteivät kodin rutiinit, rytmit ja turvaa luovat säännöt katoa, vaikka paikka vaihtuu. Ja vaikka joidenkin käytännön asioiden kanssa oli alussa ongelmia, niin kaikesta selvitään, kun asioita vain sitkeästi selvitellään.

Toivon heidän myös oppivan sen, että muuttuvissa olosuhteissa voi itse valita mahdottomuuden tunteen sijaan mahdollisuuden. Täällä mahdollisuuksiin on liittynyt se, että kaikki lasten harrastuspaikat ovat kävelymatkan päässä ja että bussiyhteydet ihan kodin vierestä ovat hyvät niin Espoossa kuin Helsinkiin mentäessä.

Luontokin, joka on meille tärkeä, on pyörämatkan päässä. Iso Omena kauppoineen on lähellä ja sinnekin pääsee kätevästi joko bussilla tai pyörillä. Tulevat lähikoulut sekä päiväkoti taas näkyvät kodin ikkunasta, mikä helpottaa arkea syksyllä, kun lapset siirtyvät niihin. Ainoa asia, joka hangoittelee vastaan, on Helsingin Sanomien jakelu. Mutta se on pieni murhe!

Tuntuu kuin kevätaurinko paistaisi erityisen lämpimästi meille tänä keväänä. Tästä on hyvä mennä kohti kesää!

Kesää odotellen
Kipa ja koko Florida-kodin poppoo