Nuoren äidin elämä ei ollut helppo: hän on elänyt äärimmäisessä köyhyydessä, ei ole käynyt kouluja ja meni naimisiin 12-vuotiaana. Nyt meidät kuitenkin kohtasi kukoistava, avoin, määrätietoinen ja ylpeä äiti. Hän on oppinut lukemisen alkeet. Hänen lapsensa ovat palanneet kouluun ja menestyvät hienosti. Lisäksi hän on perustanut pienen yrityksen, josta hän on selvästi ylpeä. Hän myös osallistuu säännöllisesti paikallisyhdistyksen toimintaan, joka pyrkii parantamaan lapsiperheiden asemaa yhteisössä.

Perhe voi paljon paremmin kuin muutama vuosi sitten. Lämminhenkinen tapaamisemme päättyi halauksiin ja toivotimme toisillemme onnea ja menestystä.

Lähes miljoona autettua

Suomen SOS-Lapsikylä kuuluu kansainväliseen SOS Children’s Villages järjestöön, joka on yksi maailman suurimmista lapsijärjestöistä. Toimimme 134 maassa. Koulutus on yksi tehokkaimmista keinoistamme parantaa maailman lasten, nuorten ja perheiden elämää. Tämä koskee lapsien lisäksi myös heidän vanhempiaan.

Viime vuonna tuimme lähes miljoonaa lasta, nuorta ja vanhempaa. Suomen SOS-Lapsikylällä on ulkoasiainministeriön tuella rahoitettuja kehitysyhteistyöhankkeita Länsi- ja Itä-Afrikassa, joista eräästä kerroin esimerkkitarinan alussa. Myös näissä hankkeissa avainasemassa on nimenomaan koulutus.

Koulutusta tytöille ja naisille

Koulutus on avain tasa-arvoon ja parempaan elämään miljoonille lapsille, nuorille ja aikuisille. Koulutus mahdollistaa yksilön kehityksen, rakentaa itseluottamusta, luo mahdollisuuksia ja on avain parempaan hyvinvointiin. Köyhien maiden tytöille ja naisille koulutus on ensisijaisen tärkeää. Koulua käyvä tyttö todennäköisesti avioituu vanhempana, saa vähemmän lapsia ja kykenee huolehtimaan itsestään ja lapsistaan paremmin kuin koulua käymätön.

Tilastot ovat pysähdyttäviä: Tällä hetkellä maailmassa on 263 miljoonaa lasta jotka eivät käy koulua. Joka 7 sekunti alle 15- vuotias tyttö menee naimisiin. Arviolta 500 miljoonaa naista ei osaa lukea. Yli 200 miljoonaa tyttöä ja naista on ympärileikattu.

Yksi ihminen kerrallaan voimme kuitenkin muuttaa tilastoja. Koulutuksen merkitys on kiistaton. Miljoonat lapset, nuoret ja aikuiset tarvitsevat apuamme. Liity joukkoomme ja mahdollista parempi elämä yhä useammalle!

 

Lue lisää: